Vijest koja nas je rastužila: Prestaje se proizvoditi omiljeni sladoled Medenko
Vijest koja nas je rastužila: Prestaje se proizvoditi omiljeni sladoled Medenko

Vijest koja nas je rastužila: Prestaje se
proizvoditi omiljeni sladoled Medenko

Slatka tvornica Medenko je s proizvodnjom sladoleda započela 2014. u Samoboru i brzo postala mjesto na koje se dolazilo zbog izvrsnog domaćeg sladoleda. Proizvedeni na tradicionalan način od pravog mlijeka i vrhnja, bez umjetnih aroma, boja i konzervansa, Medenko sladoledi osvojili su mnoge različitim neobičnim i raznovrsnim okusima.

Sladoledi neobičnih okusa koje smo obožavali

Sladoled od đumbira, Earl Grey čaja, lincera, cikle, špinata, kammilice s marelicom, bazge i drugih, za pripremu sladoleda, neobičnih namirnica brzo je privukao pažnju mnogih koji su u Samobor dolazili samo kako bi ih isprobali.

Dvije godine kasnije Slatka tvornica Medenko otvorila je slastičarnicu u Zagrebu i počela pakirati sladolede u čašice koji su se prodavali u raznim specijaliziranim trgovinama poput Grge Čvarka, Veronike i Cogito Coffee Shopa. Distribuciju su proširili i na Rijeku, Opatiju, Rovinj, a zatim 2018. godine objavili da zatvaraju slastičarnicu u Samoboru.

Unatoč tome, prije dvije godine započeli su suradnju s malom obiteljskom siranom Vedrine uz Like s kojom su počeli proizvoditi premium sladoled u šest okusa.

Medenko prestaje s proizvodnjom sladoleda

Sada su na društvenim mrežama obavijestili kupce da su teška srca donijeli odluku o prestanku proizvodnje sladoleda.

U poplavi emocija, jedino suvislo što možemo reći je HVALA! Hvala Vam što ste sve ove godine podržavali naš rad, što ste nam omogućili da kvalitetno i pošteno radimo posao koji volimo. Iako nismo pronašli nikoga tko bi nastavio našim putem, odlazimo ponosni na proizvod koji smo stvorili i koji nam je donio toliko lijepih komentara, susreta i prijateljstava.

Želimo Vam svako dobro i šaljemo svima jedan veliki zagrljaj. HVALA! HVALA! HVALA!, stoji u objavi na Facebooku.
Foto: Instagram
Učitati još
Zatvori