Novi gastro trend su slastice u morskim oblicima i simbolima

Novi gastro trend su slastice u
morskim oblicima i simbolima

Food blogerica Celine Rousseau s bloga La Table by Celine, svakodnevno nas oduševljava svojim minimalističnim, a nevjerojatno kreativnim i privlačnim fotografijama hrane. Hrana je oduvijek bila važan dio njezina života, a odrastajući u različitim zemljama kroz hranu je učila o kulturama (kroz sastojke, okuse, estetiku, ali i priče o jelima). Celine je kasnije kroz život, i dalje luda za hranom, putovala po svijetu, jela je u brojnim restoranima, pohađala tečajeve kuhanje, upoznavala i proučavala vina te naposlijetku kreirala platformu na kojoj i sama dijeli “uživanje u užicima za stolom”. Celine je sama zaslužna za sav content, styling i fotografije.

Najslađe “morske” slastice

Iako smo joše relativno daleko od ljetovanja i prvih morskih radosti, već sada možemo uživati u kolačima i slasticama u znaku ljeta. Na Instagram profilu celineyrs, osim nedavnih gastro kreacija povodom Valentinova, u posljednje vrijeme prevladavaju slastice inspirirane morem i ljetom. Preslatke čokoladne školjke i ribice od lisnatog tijesta punjene su čokoladom ili jagodama, tu je i tiramisu u obliku školjke, kao i mali macaronsi i kolačići u obliku školjaka, slastice od čokoladnog moussea kao i one prelivene bijelom čokoladom.

Učitati još
Zatvori