Sladoled od pistacija s komadićima baklave je okus proljeća koji možete isprobati u Zagrebu

Sladoled od pistacija s komadićima baklave je okus proljeća koji možete isprobati u Zagrebu

Svi su željni pistacija, a slastice s pistacijama su na tržištu prilično rijetke… Ušli smo duboko u proljeće pa su se u slastičarnici Orijent odlučili poigrati s pistacijama te osmislili 4 nove slastice s pistacijama – dva nova kolača i dva nova okusa sladoleda, koji su božanstvenih okusa, svježi i lagani, a kod svake slastice kiselkasta nota koju su dodali izvrsno nadopunjuje karakterni i kompleksni okus pistacija. Ukoliko ste ljubitelj pistacija, ovo će biti prava rapsodija okusa za vaše nepce.

Proljeće u Orijentu u znaku pistacija

“Čuti krckanje ljuske donosi sreću? Da!” U mnogim zemljama, kao što su Izrael i Rusija, čuti pucanje ljuske pistacije je vrlo dobar znak. I na Bliskom istoku ga vole čuti jer najavljuje sretan događaj. Recimo, ljubavni parovi stanu pored drveta i osluškuju. Ako čuju krckanje, to im daje nadu da će im veza biti sretna. Također, kažu da će nam tijelo biti zahvalno konzumirajući pistacije jer je odličan izvor vitamina i minerala te je prepun hranjivih tvari, kao što su proteini, prehrambena vlakna, magnezij. Slatke senzacije s pistacijama podsjetit će vas ne samo koliko su pistacije zdrave, već i ukusne u raznim kombinacijama slastica.

Torta od pistacija s osvježavajućom notom kupina premium je proizvod slastičarnice Orijent. Kvalitetna i sitno mljevena pistacija daje aromu i jedinstven okus, a ukoliko se zaželite slatkog zalogaja, tortu od pistacija možete vrlo lako pronaći na obje Orijent lokacije u Zagreba. Druga novost je individualni kolač s pistacijama, izrađen u obliku kupole. Sastojci koji se sjedinjuju i čine božanstvenu kombinaciju okusa su uz pistacije čokolada, naranča te borovnica.

U Indiji vjeruju kako pistacije zagrijavaju dušu i to doslovno. Uvjereni su kako zagrijava čovjeka iznutra prema van. Nešto što će vam “zagrijati” dušu i ispuniti nepce finim okusima stiže u novoj proljetnoj ponudi slastica u Orijentu.

Orijentovi sladoledi od pistacija

Kada je riječ o sladoledu, slastičarnica Orijent, poznata po originalnoj izradi sladoleda, u redove svojih raznih okusa uvrstila je i sladoled od pistacija. Kremasti, osvježavajući sladoled od pistacija i kupina idealan je za sve sladoljupce u proljetno doba i nadolazeće vruće ljetno razdoblje.

Možete li zamisliti sladoled sa baklavom? I pistacijama? Skupa? Naravno da da! Bogata, sočna i može se reći prava kalorijska bomba zvana baklava, inače kolač koji poistovjećuju sa Orijentom, misleći na Istok, izrađen od orašastog nadjeva, najčešće oraha, šećera te lisnatog tijesta koje slastičarnica Orijent ručno izrađuje. U drugim zemljama učestaliji je nadjev pistacija, koja je bila i inspiracija za novi sladoled. Famozni okus sladoleda od pistacija s komadićima baklave čini rapsodiju okusa čak i za ona najzahtjevnija nepca.

Foto: slastičarnica Orijent

Učitati još
Zatvori