U Hrvatsku je napokon stigao siggi’s skyr – gusti islandski jogurt

U Hrvatsku je napokon stigao siggi’s
skyr – gusti islandski jogurt

Osnivač brenda siggi’s, Siggi Hilmarsson, u zagrebačkom Botaničar baru predstavio je liniju siggi’s skyreva – gustih jogurta islandskog tipa. Ovaj trenutno najbrže rastući brend skyreva u SAD-u od sada je dostupan i na hrvatskom tržištu, u četiri okusne varijante – natur, vanilija, borovnica i jagoda.

Siggi’s skyr je islandski tip gustog jogurta koji se priprema od obranog kravljeg mlijeka i tek nekoliko jednostavnih i prirodnih sastojaka. U skladu je s 1.000 godina starom islandskom tradicijom proizvodnje mliječnih proizvoda.

Siggi’s skyr napokon u Hrvatskoj

Elena Wolsperger Dolezil

Za jednu čašu siggi’s skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji). Siggi’s skyr ne sadrži umjetna sladila, boje i arome, a odlikuje ga 0% mliječne masti te 30% manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.

Anđela Ivčević i Ivan Šarić

Ivan Šarić

Siggi’s skyr snažno promovira DIY (Do It Yourself) koncept. Točnije, pripreme jednostavnih obroka i međuobroka, koji kombinira siggi’s skyr te svježe voće i povrće, žitarice, orašaste plodove, kao i druge zdrave i prirodne namirnice. Svi gosti su, stoga, imali priliku kušati jednostavne i zdrave obroke koje je za njih na licu mjesta pripremala Anđela Ivčević (@ Lil_Kitchen), gastro blogerica i zaljubljenica u siggi’s.

Kako je sve krenulo?

Siggi Hilmarsson, Anđela Ivčević i Ivan Šarić

„Po završetku fakulteta zaposlio sam se u korporaciji, no igrom slučaja baš u to vrijeme sam u svojoj kuhinji u New Yorku. Prema maminom receptu iz šezdesetih godina, počeo raditi skyr koji mi je nedostajao, a često sam ga jeo kao dijete. Shvatio sam da u SAD-u postoji razvijeno tržište zdrave hrane i u sklopu njega prostor za plasman tradicionalnog islandskog jogurta bogatog proteinima, siromašnog mastima i s bitno smanjenim udjelom šećera u odnosu na ostale voćne jogurte. Ubrzo sam u korporaciji dao otkaz i počeo svoj skyr prodavati na tržnici u New Yorku. Ključnim za uspjeh pokazao se ulazak u trgovački lanac Whole Foods 2008. godine, čime siggis’s skyrevi postaju dostupni potrošačima diljem SAD-a“ – izjavio je Siggi Hilmarsson, osnivač brenda siggi’s.

Anđela Ivčević

Siggi Hilmarsson

Nakon SAD-a siggis’s skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji. Siggi Hilmarsson i dalje brine o svakom detalju brenda koji je razvio te ga promovira kao njegov najbolji brend ambasador.

Anđela Ivčević i Siggi Hilmarsson

Siggi Hilmarsson, Anđela Ivčević i Ivan Šarić

Elena Wolsperger Dolezil

Ivan Šarić, Anđela Ivčević, Iva Kuhtić, Siggi Hilmarsson, Elena Wolsperger Dolezil

Anđela Ivčević

Ivan Šarić

Siggi Hilmarsson

Siggi Hilmarsson i Ivan Šarić

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori