Slavni chef Sergio Herman snimio je uzbudljivu emisiju o Hrvatskoj

Sergio Herman slavni je nizozemski chef najpoznatiji po restoravnu Old Sluis s kojim je dobio tri Michelinove zvijezdice i brojne nagrade. Old Sluis zatvoren je prije osam godina, a Sergio sada vodi novi restoran Le Pristine koji je već nakon tri mjeseca rada dobio prvu Michelinovu zvijezdicu i uvršten je na listu 50 najboljih restorana svijeta. Herman se trenutno bavi snimanjem tv emisije “Sergio Over the Grens”, u prijevodu “Sergio preko granica” u produkciji kuće Geronimo. U emisiji s poznatim chefovima putuje u razne zemlje, otkriva njihove ljepote i lokalne namirnice te kuha i uživa u hrani.

Emisija snimljena u Hrvatskoj

U potrazi za novim okusima, nepoznatim namirnicama i inspirativnim okusima, ova epizoda odlična je promocija Hrvatskoj! Emisija snimljena u Hrvatskoj u trajanju od sat vremena donosi nam avanture chefova Sergia Hermana i Jeorena Meusa od Dubrovnika pa sve do Istre. Chefovi odlaze u potragu za najboljim proizvodima s mora i s kopna; tako u Stonu degustiraju kamenice, u Drnišu gledaju kako se peče Soparnik, u motovunskim šumama traže tartufe uz pomoć domaćina i specijaliziranih pasa a zatim uživaju u fužima s tartufima i domaćem bijelom vinu. S Davidom Skokom druže se na jedrilici, uče brati šparoge i motar. Cijelu epizodu možete pogledati ovdje.

Na platformi vtm go dostupne su tek dvije epizode, o Hrvatskoj i o Maroku. Učeći o našoj gastronomiji, lokalnim namirnicama i tradicionalnim običajima dvojica chefova odlično se zabavljaju i vidno uživaju, a pritom promoviraju Hrvatsku na ozbiljnom internacionalnom nivou.

Foto: Instagram

0