Zašto i ove sezone obavezno idemo u San Canzian
Zašto i ove sezone obavezno idemo u San Canzian

Zašto i ove sezone obavezno
idemo u San Canzian

San Canzian Village & Hotel ugostio je svoje prve goste ove sezone i nadmašio sva očekivanja! Ne čudi to obzirom da je Istra dugi niz godina omiljena gastro destinacija ne samo u Europi, već i u svijetu.

U Istri se luksuzan smještaj traži gotovo kroz cijelu godinu stoga je ekipa iz San Canziana imala vrlo malo vremena za razvijanje novih ideja i pripremu za sljedeću sezonu.

Bogata gastro ponuda i noviteti u restoranskoj ponudi

Marljivo se radilo na novitetima u restoranskoj ponudi koja se oslanja na pomno odabranim lokalnim i vrlo sezonskim sastojcima. Restoran Luciano i u ovu sezonu ulazi sa mladim i entuzijastičnim timom pod vodstvom talentiranog chefa Pave Klarića koji ponosno nosi titulu za najboljeg mladog chefa u 2022. godini. Ista filozofija i strast dovela ih je do niza noviteta koje će predstaviti svojim gostima u toplom i opuštajućem ambijentu restorana s Michelinovom preporukom.

Obzirom da se posebno pridaje pažnja samim namirnicama, odluka o dobavljačima postaje tema za sebe. Tako više puta tjedno odlaze po kamenice u Limski kanal koji je poznat kao najpogodnije mjesto kod nas za uzgoj kamenica, škampe kupuju direktno s brodice svega par sati nakon ulova, najfiniji organski sirevi nabavljaju se na stanciji Kumparička, dok sezonsko povrće ubiru iz vlastitog vrta koji se nalazi na samom ulazu imanja San Canzian.

Pavo Klarić

Da im je tradicija i lokalitet vječna inspiracija, najbolje pokazuje početak same večere, odnosno amuse bouche koji se sastoji od tri zalogaja koja predstavljaju Istru, to su naravno tartufi, maslinovo ulje, skuta, lokalni rakovi i organski sirevi.

Od novih jela svakako se ističe paljeni škamp s kremom od pinjola i uljem od bora, dimljeni kozji jogurt s čipsom od kiselog kruha i cikla pečena u soli s heljdom i kakaom. Važno je napomenuti da se u Lucianovu jelovniku nalaze i već dobro poznata jela koja nude ovisno o sezoni.

Uz tradicionalna jela servirana na moderan način, iskusni somelieri uparit će ona najfinija vina shodna preferencijama gosta iz jednog od najboljih vinskih podruma u Hrvatskoj s preko 700 etiketa vina.

Signature i tailor made kokteli

Osim bogate gastro ponude, San Canzian može se pohvaliti i s onom barskom. In-house proizvodnja sastojaka za signature i tailor made koktele svakako je nešto čime se vole pohvaliti. Za neke sastojke potrebno je čak i do 6 mjeseci pripreme, dok se veliki dio toga priprema u zimskoj pauzi.

Domaći likeri, bitteri i aromatizirane vode samo su jedan mali dio barske home made kolekcije. Obzirom da se za koktele koristi bilje i sirovine iz same okolice hotela, ponuda se kreira prema sezonalnosti. Pa tako ljetna karta ima svježije, voćne i floralnije karakteristike, dok zimska karta ima malo kompleksnije i ‘toplije’ koktele.

Svakako vrijedi istaknuti njihov signature koktel imena Istratini za koji se koristi votka za infuziju s maslinovim uljem, Aurin gin s bijelim tartufom i domaći bitteri od tartufa koji su prethodno odležani 6 mjeseci.

Brojne posebne ponude

Najšarmantnije godišnje doba je pred nama, zato je ekipa iz San Canziana osmislila brojne posebne ponude koje će u vama zasigurno pobuditi želju za proljetnim odmorom.

Tradicionalni piknik među maslinicima, večera za dvoje na tajnom bajkovitom mjestu San Canziana, privatne planinarske ture kroz ljepote istarskog krajolika, lov na tartufe sa zaigranim psima i još mnogo toga čeka vas u samom srcu Istre!

Foto: San Canzian

Učitati još
Zatvori