Bliži se Dan očeva, a mi imamo super ideju kako im možete uljepšati njihov dan
Bliži se Dan očeva, a mi imamo super ideju kako im možete uljepšati njihov dan

Bliži se Dan očeva, a mi imamo super ideju kako im možete uljepšati njihov dan

Ove nedjelje obilježavamo Dan očeva. Poseban je to dan kada svojim očevima želimo dati do znanja koliko ih volimo, cijenimo i koliko smo im zahvalni na svemu što rade za nas. Iako nije toliko raširen kao Majčin dan, Dan očeva posljednjih nekoliko godina dobiva sve veću pozornost.

Tradicija obilježavanja Dana očeva

Prvi je put obilježen davne 1908. godine u SAD-u nakon velike rudarske katastrofe u kojoj je poginulo više od 250 očeva. Nakon ove stravične nesreće, jedna je kći, koja je ostala bez oca, zamolila lokalnog pastora da održi misu za sve stradale. Ubrzo se proslava proširila po drugim gradovima u SAD-u, a nedugo potom i po cijelom svijetu.

Ovisno o tradiciji, religiji i običajima, datum kada slavimo očeve razlikuje se u mnogim zemljama. Neki ga obilježavaju treće nedjelje u lipnju, dok mi u Hrvatskoj, baš kao i u mnogim drugim europskim zemljama, slavimo svoje očeve na dan sv. Josipa – 19. ožujka.

Posebna veza očeva i djece

Svakodnevno svjedočimo važnosti uloge očeva i koliko nas je ona oblikovala kroz život, utjecala na naše stavove, uvjerenja i odnos prema svijetu, ali i nama samima. Tate su ovdje za nas jednako kao i mame. Bili su tu kad smo učili prve korake i budili su našu maštu kroz igru. Pomno su pratili naše odrastanje, podizali nas kad smo padali, pomagali nam preskočiti sve prepreke koje su nam se našle na putu.

Davno su prošla vremena kada je uloga oca bila samo zarađivati novac i hraniti obitelj. Moderni očevi se sve češće odlučuju ostati kod kuće umjesto majki i brinuti se za djecu. I baš kao što je veza mame i djece čarobna i jedinstvena, isto to možemo reći i za poseban odnos koji kao djeca njegujemo sa svojim očevima.

Lijepo je zato na njihov dan zahvaliti im na ogromnom strpljenju, ljubavi, trudu i svom znanju koje nam prenose kroz život – na svemu onome čemu su nas naučili dok smo još bili djeca, ali i na svim ostalim znanjima i mudrostima koje nam prenose iz dana u dan.

Razveselite tatu za Dan očeva

Ove nedjelje zato nemojte zaboraviti čestitati svojim očevima njihov dan. Sjetite se samo koliko su oni nama posvetili vremena, truda, energije i pažnje. A znamo da s pažnjom ne možemo pretjerati. Zato biste ove godine mogli na poseban način razveseliti svog tatu na njegov dan.

Zašto mu ne biste priuštili nezaboravnu vožnju u njegovom omiljenom automobilu? Bez brige, ne morate kupiti auto – rentajte ga! U LAST MINUTE Rent a caru imaju flotu s više od 2000 automobila među kojima ćete sigurno pronaći onaj koji bi vašem ocu izmamio osmijeh na lice. Uz to, unosom promo koda DANOCEVA dobivate 25% popusta na sva vozila. Akcija vrijedi do 19. ožujka, a najam se može iskoristiti sve do 31. ožujka.

Organizirajte svom tati zabavan Dan očeva koji će sigurno dugo pamtiti. Mali je to znak pažnje kojim ćete mu zahvaliti na svemu i podsjetiti ga na to koliko vam znači u životu.

Foto: Unsplash, Pexels, LAST MINUTE rent a car

Učitati još
Zatvori