Bomboni našeg djetinjstva koji u nama bude najljepše uspomene

Bomboni našeg djetinjstva koji u nama
bude najljepše uspomene

Postoje ti neki okusi i mirisi koji nas momentalno vraćaju u djetinjstvo, u neka bolja i bezbrižnija vremena. I pri samoj pomisli na njih, postane nam toplo oko srca. Jedna od tih stvari su ovi šareni slatkiši, točnije, salon bomboni koji su ove blagdanske sezone doživjeli svojevrsni povratak na velika vrata.

Salon bomboni s okusom djetinjstva

Salon bomboni, poznati i kao salonski bomboni, prepoznatljivi su po svom pakiranju. Umotani u plave, žute, zelene, crvene, zlatne i srebrne papiriće, ovim su bombonima mnoge generacije nekoć ukrašavale svoja božićna drvca. Iako je samo pogled na njih bio dovoljan da vas namame, bomboni su bili zamišljeni kao posebna poslastica u kojoj djeca mogu uživati tek nakon što se bor raskiti.

No, snašla bi se djeca pa bi potajno, dok roditelji ne bi gledali, uzimali bombone s bora, a u prazne papiriće umotavali kamenčiće, grančice ili bilo što drugo što bi im se našlo pod rukom i vraćali ih na bor kako roditelji ne bi primijetili.

Gdje kupiti salon bombone?

Salon bomboni se izrađuju ručno, prema tradicionalnoj recepturi, a njihov jedini službeni proizvođač u Hrvatskoj je Medičarna Špičko iz Koprivnice. Proizvodnja salonskih bombona je dio duge tradicije ovog obrta koji ih je ponovno počeo proizvoditi unazad desetak godina.

Bombone rade na tradicionalan način samo od šećera, a kako se radi o ručnom radu, cijeli proces proizvodnje dugo traje. S obzirom da je riječ o sezonskom slatkišu, proizvode ih samo u studenom i prosincu tako da ih na žalost više nema na zalihama.

Naš savjet za kraj ove priče jest da ih iduće godine nabavite na vrijeme i uživate u okusu djetinjstva!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori