S.Pellegrino Young Chef Academy natjecanje 2022.-23.: Grigoris Kikis pobjednik je regionalnog natjecanja
S.Pellegrino Young Chef Academy natjecanje 2022.-23.: Grigoris Kikis pobjednik je regionalnog natjecanja

S.Pellegrino Young Chef Academy natjecanje 2022.-23.: Grigoris Kikis pobjednik je regionalnog natjecanja

Nakon dana natjecateljskog kuhanja uživo i izvanrednih prikaza kulinarskog umijeća nekih od najtalentiranijih mladih kuhara u jugoistočnoj Europi i Mediteranu koje se održavalo u Visokoj školi ASPIRA, S.Pellegrino Young Chef Akademija priznala je Grigorisa Kikisa kao pobjednika regionalnog finala natjecanja koje je održano 8. studenoga u Zagrebu, uz podršku Turističke zajednice Grada Zagreba.

Pobjednik natjecanja S. Pellegrino Young Chef Academy

Grigoris Kikis, izdvojio se iz konkurencije pobjedom preostalih 9 kuhara te mu je pripala čast da sudjeluje u velikom finalu natjecanja koje će se održati u Milanu, 2023. Godine. Grigoris je osvojio renomirani žiri vrhunskih i svjetski poznatih chefova, svojim prepoznatljivim jelom nazvanim “The Story od Cod”. Grigoris je kroz svoje jelo prikazao grčku gastronomsku kulturu kroz spoj tradicionalnog i modernog. Inspiracija korijenima i poviješću uz pojavu složenosti kroz jednostavnost poruke su koje nadahnjuju njegovo autorsko jelo.

S.Pellegrino Young Chef natjecanje pružilo mi je jedinstvenu priliku da pomaknem svoje granice i postanem još kreativniji u svakodnevnom životu kuhinje svog restorana. Bilo je tako zabavno i inspirativno upoznati toliko talentiranih i ambicioznih kuhara i kreatora, sudionika, mentora i članova žirija koji su razmjenjivali ideje, povezivali se i inspirirali jedni druge. Mislim da je ovo zapravo bio najbolji dio natjecanja i jako sam zahvalan S.Pellegrino Young Chef Akademiji na mom sudjelovanju i svima koji su vjerovali u mene i pomogli mi da postanem kuhar kakav sam danas. Ove dvije nagrade svakako pripadaju njima! Vidimo se u Milanu!” – izjavio je Grigoris Kikis, ovogodišnji pobjednik regionalnog finala Južne Europe i Mediterana.

Kako bi pomogla Grigorisu Kikisu, na njegovom putu do velikog finala u Milanu, dodjeljena mu je mentorica Georgianna Hiliadaki, chef i suosnivačica Funky Gourmet restorana s 2** Michelinove zvjezdice u Ateni, te restorana Opso, Ino & PittaBun u Londonu. Georgianna je također nagrađena kao 5. najbolja kuharica na svijetu 2017., prema Best Chef Awards, i najbolja kuharica u Ateni u Grčkoj 3 uzastopne godine 2017.-2019. Georgianna će Grigorisa mentorirati uz smjernice kako poboljšati autorsko jelo i podržati ga u pripremi za međunarodno finale.

Kao i u izdanju natjecanja u 2019./21. godini, trenutno natjecanje donosi i tri dodatne nagrade uz glavnu nagradu: Nagradu S.Pellegrino za društvenu odgovornost za koju glasa Udruga održivih restorana koja vodi program Food Made Good, nagradu Acqua Panna za Povezanost u gastronomiji za koju su glasali mentori natjecanja, te Fine dining lovers Food for Thought nagradu za koju su glasali Fine Dining Lovers čitatelji.

Zajedno s Grigorisom Kikisom, koji je dobio priliku natjecati se za S.Pellegrino Young Chef Academy Award 2022.-23. u velikom finalu u Milanu, tri su mlada kuhara također nagrađena na regionalnom finalu i korak su bliže dostizanju velikog finala natjecanja:

  • S.Pellegrino nagradu za društvenu odgovornost osvojio je ŽIGA KOPRIVC, sa jelom imena: “Just the two of us”
  • Acqua Panna nagradu za povezanost u gastronomiji osvojio je predstavnik Hrvatske, IVAN TARTARO iz zagrebačkog restorana Mano2, sa jelom imena: “Grounded Roots”
  • Fine Dining Lovers Food for Thought nagradu također je osvojio pobjednik regionalnog finala GRIGORIS KIKIS, with the dish: “The Story of Cod”

 

Najave i novosti o uzbudljivoj inicijativi čiji je cilj otkriti i njegovati briljantne talente koji su sposobni pomicati granice gastronomije možete pronaći i pratiti ovdje: 

https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/.

O S.Pellegrinu i Acqua Panni

S.Pellegrino, Acqua Panna i Sanpellegrino Italian Sparkling Drinks međunarodni su zaštitni znakovi tvrtke Sanpellegrino S.p.A. sa sjedištem u Milanu, Italija. Distribuirani u više od 150 zemalja putem podružnica i distributera na svih pet kontinenata, ovi proizvodi predstavljaju izvrsnost kvalitete zahvaljujući svom podrijetlu i savršeno tumače talijanski stil diljem svijeta kao sintezu užitka, zdravlja i blagostanja. Osnovan 1899. godine, Sanpellegrino S.p.A. je vodeća tvrtka u sektoru pića u Italiji sa svojim asortimanom mineralnih voda, bezalkoholnih aperitiva i pića. Sanpellegrino je uvijek bio predan poboljšanju ovog primarnog dobra za planet te radi odgovorno i strastveno kako bi osigurao da ovaj resurs ima sigurnu budućnost.

Foto: Ivan Dimnjaković i Vedran Metelko

Učitati još
Zatvori