Jeste li već posjetili GrinčMarina na zagrebačkom Adventu i isprobali njegove delicije?

Jeste li već posjetili GrinčMarina na zagrebačkom Adventu i isprobali njegove delicije?

Na brojnim lokacijama u gradu i ove nas godine očekuju adventske kućice na kojima ćemo moći uživati u raznim ukusnim jelima i delicijama, a što nam je pripremio poznati restoran RougeMarin, doznali smo na kulinarskoj radionici naziva Kako je Marin ukrao Božić i među prvima isprobali njihovu adventsku ponudu.

RougeMarin postaje GrinčMarin

Ove godine RougeMarin, odnosno GrinčMarin, sudjeluje na tri adventske lokacije, a svoju će ponudu prilagoditi i u lokalu BABA by Rougemarin. Njihove ćete kućice pronaći u sklopu Fuliranja na Strossmayerovom trgu, Božićne bajke na Trgu bana Josipa Jelačića, te Baš naš adventa u Klovićevim dvorima na Platou Gradec. Cijela ideja GrinčMarina je da se gosti tijekom adventskog perioda toliko počaste i uživaju u hrani na njihovim kućicama da za sam Božić budu na dijeti. Okosnicu adventske ponude GrinčMarina čine tri prizvoda: Masni, Čupavac i O’čaj.

Masni je sendvič u domaćem pecivu od muškatne tikve s vučenom janjetinom (ili svinjetinom), namazom od carskog mesa, ukiseljenim kimchijem i crvenim umakom, umočen u umak od cheddar sira. Čupavac je vrući desert inspiriran knedlom čije je tijesto od batata punjenjeno kokosom, čokoladom i lješnjacima i preliveno umakom od čokolade i posuto tostiranim kokosom. O’čaj ili očaravajući čaj je crni indijski čaj s mlijekom i kombinacijom začina (cimet, kardamom, zvjezdasti anis, đumbir, klinčići). Osim navedena tri proizvoda GrinčMarin će u ponudi imati i šest vrsta kobasica koje će vam biti poslužene u domaćim lizikama od muškatne tikve.

Adventska ponuda GrinčMarina

Na radionici smo detaljno prošli pripremu peciva te sam razvoj recepta za iste. Zadnjih nekoliko tjedana u RougeMarinu se radilo na receptu s pireom od pečene muškatne tikve, i za brioche peciva i za lizike. Nakon pekare posjetili smo BBQ smoker u kojem se priprema vučena janjetina. Nakon salamurenja, čitavo janje ide na dimljenje pa na sporo počenje, nakon čega je spremno za lagano odvajanje mesa od kosti. Chef Marin Medak je otkrio i neke trikove kako prepoznati da je meso zaista dimljeno u smokeru te koji su najbolji omjeri sastojaka u salamuri.

Iduća postaja je bila stanica za izradu kobasica. U RougeMarinovoj adventskoj ponudi naći će se 5 kobasica i jedna hrenovka. Marin Medak i Luka Džamarija prezentirali su nam na koji način se radi zamjes za kobasice te kako degustirati isti prije samog punjenja crijeva. Uz pojedine tips&tricks vezane za odabir mesa i crijeva, tostiranje i miješanje začina te na kraju dimljenje gotovih kobasica. Sve kobasice dolaze uz pripadajući coleslaw, odnosno prilog te u liziki od pečene muškatne tikve.

Nakon toga pripremao se Masni. Brioche pecivo od pečene muškatne tikve se prvo prereže, a zatim obje polovice namaže namazom od carkog mesa. Pecivo se zatim zapeče na grillu i slaže se prvo ukiseljeni kimchi, vučena janjetina i red sauce. Na kraju se prelije kremastim umakom od cheddar sira.

Iduća postaja bila je RougeMarin slastičarna u kojoj nam je Valentina Barusić, RougeMarinova čokolatijerka, prezentirala izradu Čupavca. Tijesto za knedle su unaprijedili i dodali pire od pečenog batata. Loptice tijesta se zatim napune kremom od lješnjaka, kokosa i čokolade te se stavljaju u fermentacijsku komoru na dizanje. Nakon toga čupavac ide u parilicu na 30-ak minuta, preljeva se umakom od čokolade, posipa tostiranim kokosom i spreman je za posluživanje,

Od Rougemarinovog F&B managera Mire Siničkovića naučili smo ponešto i očaravajućem čaju naziva O’čaj koji će se moći kušati na RougeMarinovim adventskim kućicama. O’čaj je indijski crni čaj s dodatkom kondenziranog mlijeka i miksa začina koji je idealan za ispijanje na niskim temepraturama i koji grije kao, ako ne i bolje, od kuhanog vina.

Sve navedene RougeMarinove delicije smo i isprobali, a svojim su nas okusima oduševili pa smo sigurni da ni vas neće ostaviti ravnodušnima. Osim navedene ponude hrane i pića, na njihovim ćete adventskim kućicama moći pronaći i nove Artisan by RougeMarin čokolade.

Foto: Bojan Haron Markičević, Advent Zagreb

Učitati još
Zatvori