Zašto ovog vikenda ne smijete propustiti gastronomsku meku u Gliptoteci?

Zašto ovog vikenda ne smijete propustiti
gastronomsku meku u Gliptoteci?

Jučer je u prelijepom vrtu Gliptoteke HAZU održano otvorenje R´N´B Weekenda. Uz probrane plesne ritmove Ozrena Kanceljaka, najfinije koktele Marina Nekića i preukusne zalogaje zagrebačkih restorana započeo najiščekivaniji gastronomski događaj godine. Tako ćemo za vrijeme Festivala moći guštati u posebno osmišljenoj klopi samo za ovu prigodu i to Submarinea, Rougemarina, Hanamija, Meat the kinga, Mason burger & Bread cluba i Bistroa Apetit. Zašto ne smijete propustiti
R´N´B Weekend u Gliptoteci, doznajte u nastavku.


R´N´B Weekend u Gliptoteci – jedinstven ‘Brewery lane’

Osim toga, otvoren je i spektakularan Brewery lane u kojem se kriju craft pive neke od ponajboljih hrvatskih pivara poput Nove runde, Varionice, Tap B-a, Pulfera, Primariusa, Positive Breweryja, Pivionice, Mlinarice, Medvedgrada te Garden Breweryja.

Budući da se o radi o vrlo bogatom programu na nekoliko punktova, ekipa iz R´N´B Weekend festivala je plasirala i istoimenu aplikaciju. Potpuno besplatno možete ju skinuti kako bi vam program bio pri ruci i kako vam baš ništa ne bi promaklo. Ipak donosimo mali vodič što vas sve očekuje:

Cool predavanja..

Dovukli su neke od najjačih faca iz svijeta kave među kojima su svjetski prvak u natjecanju barista Saša Šestić te genijalac Scott Rao. Pričat će se tako o kruhu i revoluciji koju je pokrenuo u posljednjih godinu dana, najbolji hrvatski chefovi poput Tvrtka Šakote, Hrvoja Kroflina, Gorana Kočiša i Vedrana Petranovića otkrit će vam što je to zapravo moderna hrvatska kuhinja, a slastičari poput Tee Mamut i Roberta Hromalića pustit će vas da zavirite na kratko u njihov svijet. To je samo mali dio onog što vas očekuje budući da su pripremili više od 20 panel diskusija. Uz kupljenu ulaznicu imate pristup na sva predavanja u dvoranama Weekend (Kaptol Boutique Cinemas) i Weekendica (Gliptoteka) te party program koji će se održati u klubu Gliptoteke.

.. uz najbolju kavu na svijetu

Budući da su ovdje iznimna imena iz svijeta kave nemojte propustiti druženje s ekspertima i popijte neke od najboljih kava na svijetu. Razloga je više nego dovoljno, sočna hrana, genijalni kokteli, najbolje craft pive, probrane etikete hrvatskih vinara poput Agrisa, Roxanicha, Fakina, Meneghettija, Griffina, Kopjara, Mive, Feravina, Petrača, Vino Bora te Badela. Prognoziraju sunčan vikend, a i ako to ne bude hedonistička meka nalazi se do nedjelje u Gliptoteci koja će zasigurno izmamiti osmjeh na lice. Stoga: pravac R´N´B Weekend.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori