U centru Zagreba sada možete isprobati super sočne sendviče koji su bili hit na Adventu

Polako, ali sigurno vraćamo se u svakodnevicu ili bolje rečeno ono što je danas poznato kao ‘novo normalno’. Velika je to zapravo prilagodba nekim novim načinima života i obrascima ponašanja, koji bi nam u skorijoj budućnosti doista mogli postati nešto normalno i nešto što se podrazumijeva.

Kroz velike promjene, ali i veliku krizu, prolazi i domaće ugostiteljstvo, na koje je kriza koronavirusa itekako ostavila traga. Srećom, u sklopu trećeg vala popuštanja rigoroznih mjera, prošlog su se ponedjeljka, 11. svibnja, otvorili brojni hrvatski kafići i restorani, i to oni koji su bili u mogućnosti odmah se prilagoditi novim mjerama socijalne distance između gostiju i zaposlenika. Svoja vrata ovog je tjedna u samom srcu Zagreba ponovno otvorila i Vodnjanka, poznati restoran koji slovi za svojevrsnu instituciju istarske kuhinje i koji je prije točno godinu dana otvoren u Gundulićevoj 16.

Priča o Vodnjanki mnogo je starija od jedne godine, jer originalno je riječ o restoranu otvorenom u istarskom gradiću Vodnjanu 60-ih godina prošlog stoljeća. Restoran koji je tada pokrenula baka Ana, otvorivši tipičnu istarsku konobu s nekoliko skromnih, ali iznimno ukusnih domaćih jela, nove generacije obitelji nastavile su uspješno voditi i Vodnjanku pretvorile u jedan od najistaknutijih restorana cijele Istre. Zato nas je jako razveselilo kada smo u autentičnim okusima istarske kuhinje dobili priliku uživati i u centru Zagreba, pod vodstvom treće generacije obitelji, Ivane Celije.

Što nam je novo pripremila omiljena Vodnjanka?

Povodom otvorenja, odlučili smo istražiti kako se aktualnim okolnostima prilagodila Vodnjanka. Iz restorana su nam otkrili:

“Novi početak, kako smo ga nazvali zamišljen je kao nadogradnja naše tradicionalne istarske ponude. Smatrali smo da je bitno prilagoditi se novim okolnostima i približiti se i mlađoj populaciji. Vratili smo naše popularne sendviče s Fuliranja koji su bili apsolutni hit Adventa.”

Na prošlogodišnjem Adventu, ovi sendviči uvjerljivo su bili jedno od najpopularnijih jela na zagrebačkim ulicama, ukusni, sočni i jednostavno nezaboravni.

U novoj ponudi Vodnjanke tako se nalaze tri sendviča:

Sendvič Boškarin je in!

BOŠKARIN JE IN! – Domaća foccacia koju rade sa vlastitim starterom, ficleki istarskog goveda (beefsteak), tvrdi ovčji sir odležan 12 mjeseci, domaća chilli majoneza s vlascem, džem od ljubičastog luka i svježa rukola

Sendvič Kralj Istre

KRALJ ISTRE – domaća foccacia, ručno rezani istarski pršut, tvrdi ovčji sir odležan 12 mjeseci, umak od crnog tartufa, pečena paprika aromatizirana mladim češnjakom, svježa rukola

Sendvič Ombolo in the house

OMBOLO IN THE HOUSE – domaća foccacia, grillani prosušeni ombolo (svinjski kare bez kosti prosušen u mirisnim travama, krupnoj soli i papru) grillana vodnjanska skuta, umak od crnih maslina i domaće mayo, lučice, prženi luk, svježa rukola

Slasne sendviče iz Vodnjanke, osim u samom restoranu, možete isprobati i u udobnosti vlastitog doma, zahvaljujući dostavi putem Wolta i Glova.

Bolognese od boškarina s istarskim lazanjama

U nastavku nam govore: “Također, uveli smo i neka nova jela poput Bolognesea od boškarina s istarskim lazanjama. Za bolognese koristimo mljeveno meso istarskog goveda boškarin koje kuhamo 6 sati uz dodatak Danzante Chianti (vino), punomasno mlijeko i San Marzano rajčice. Radimo ga po tradicionalnoj recepturi. Poslužujemo ga uz ručno rađene istarske lazanje (tjestenina slična tagliatellama).”

Vodnjanka je odlučila proširiti i svoju ponudu suhomesnatih delicija i sireva pa tako od sada nude i Istarsku pancetu, Selekciju kozjih sireva sirane Kumparička – kozji sir odležao 12 mjeseci, namaz od kozjeg sira, kozja skuta, svježi laktički kozji sir, Kravlji sir „Veli Jože“ – te su uveli i tartar od boškarina (na upit). Također poigrali su se sa proljećem pa se u slatkom kutku nalazi parfe od skute aromatiziran mentom na posteljici od kroštula i coulis od jagoda te semifreddo s crnim tartufom i lješnjacima.

Shop&Go

U restoranu se nalazi i novi Shop&Go kutak u kojem gosti mogu kupiti najbolju selekciju istarskih proizvoda poput vina, meda, džemova, proizvoda od tartufa, našeg vlastitog maslinovog ulja, naše domaće pašte, rakija i likera, salame od boškarina, više vrsta sireva, kroštule i fritule.

Puno zanimljivih novosti za zagrebačku publiku, a imamo informacije i za onu istarsku, jer restoran u Vodnjanu svoja vrata također otvara, i to 1. lipnja!

RADNO VRIJEME

Vodnjanka u Zagrebu radi svaki dan, osim nedjelje, od 11 do 23 sata. Stol možete rezervirati na 01/2020-597 ili na info@vodnjanka.com

Foto: Restoran Vodnjanka

0