Restoran Navis i konoba Zijavica novo su pojačanje hrvatske JRE obitelji

Restoran Navis i konoba Zijavica novo su
pojačanje hrvatske JRE obitelji

Navis

JRE Hrvatska, udruženje chefova čija je hrvatska obitelj dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2021. godinu ulazi s dva nova člana: to su konoba Zijavica iz Mošćeničke Drage i restoran Navis iz Opatije. Ojačana kvarnerskim dvojcem, udruga JRE Hrvatska broji 16 članova.

Dodatno, Udruga u 2021. ulazi s 4 Membre d’honneur restorana. Membre d’honneur restorani su primjeri gastronomske izvrsnosti i kao takvi uzor su mladim generacijama.

Restoran Navis

U povodu svoga ulaska u JRE Hrvatske, Davor Kapetanović na kojega glasi članstvo u Udruzi je izjavio: “Odrastao sam u u restoranu koji je moj otac otvorio prije 17 godina i s tim poslom živim od rane dječačke dobi. Fasciniraju me procesi u ugostiteljsvu, prošao sam faze od pranja suđa i poliranja bešteka do rada u kuhinji i posluživanja.

Nedavno sam magistrirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji jer ovo je ne samo moj izbor, nego i ljubav. Ulazak u JRE za cijelu je moju obitelj potvrda predanosti i rada. Radujemo se suradnji s vodećim hrvatskim i europskim restoranima, nadamo se da ćemo steći nova znanja i vještine, no isto tako, želimo dati i naš doprinos JRE obitelji”.

Elegantni restoran Navis nalazi se u sklopu istoimenog luksuznog boutique hotela, smještenog na spektakularnoj lokaciji u zaljevu Preluk kod Opatije, s pogledom na Kvarner i otoke.

Konoba Zijavica

Stiven Vunić, chef Zijavice, konobe tik uz more u Mošćeničkoj Dragi, dolazi iz obitelji koja duže od 40 godina ribari kvarnerskim zaljevom. Odrastao je uz mreže, ribu, rakove, školjke, poznaje akvatorij i namirnicu, a otvaranje restorana u kojem kuha i koji vodi zajedno sa suprugom Teom, logičan je slijed obiteljske linije.

U povodu ulaska u JRE, Stiven & Tea su izjavili: “Biti dio JRE obitelji u nama budi osjećaj pripadanja istomišljenicima, ljudima koji su prepoznali dugogodišnji rad nas i našega tima, ali i našu profesionalnost, poštovanje i odgovornost prema namirnici te želju za napredovanjem. Biti dijelom JRE obitelji stoga za nas znači put prema većoj kvaliteti na svim poljima u ovom često teško, ali sa ljubavlju odabranom zanatu.

Znati da imate podršku kolega koji su vam uzori i imaju ogromno iskustvo, biti uz bok vrijednim i hrabrim ljudima na putu do zajedničkih ciljeva, čini da s poštovanjem i ponosom pristupamo Udruzi i našim prijateljima.”

Dva nova člana svojim će dolaskom u Udrugu dodatno ojačati smjer koji je definiran manifestom i motom “Talent i strast”, a temelji se na pet postulata. Oni su:

  1. Pažnja prema namirnici, njezinom podrijetlu i sezonalnom karakteru
  2. Briga spram kulturnog naslijeđa hrvatskih regija i lokalnih gastonomskih tradicija s ciljem očuvanja identiteta hrvatske kuhinje
  3. Otvorenost spram drugih gastronomskih kultura i novih tehnika te voljnost da se nova znanja usvajaju i primijenjuju na vlastitu kuhinju
  4. Međusobna razmjena iskustava te suradnja članova s ciljem ostvarivanja zajedničkih ciljeva
  5. Iskrena gostoljubivost i stvaranje iznimnog doživljaja za svakog gosta

4 Membre d’honneur restorana

Zijavica

Osim novih članova, Udruga u 2021. ulazi s ukupno 4 Membre d’honneur restorana. Tako se restoranu Monte (Rovinj) koji je do sada jedini nosio ovu titulu, pridružuju u statusu počasnog članstva i restorani Plavi podrum (Volosko), Draga di Lovrana (Lovranska draga) te Boškinac (Novalja, Pag).

Počasni članovi, kako kod nas, tako i u europskoj obitelji JRE chefova, uzor su gastronomije te svojim znanjem i iskustvom služe kao primjer mlađim generacijama.

Članovi JRE Hrvatska su: San Rocco – Brtonigla, Monte* – Rovinj, Pergola – Savudrija, Badi – Umag, Marina – Novigrad, Zigante – Livade, Draga di Lovrana* – Lovran, Plavi podrum – Volosko, Villa Ariston – Opatija, Boškinac* – Pag, Pelegrini*– Šibenik, Foša – Zadar, Dubravkin put – Zagreb, Boba – Murter, Zijavica – Mošćenička Draga, Navis – Opatija

Partneri JRE Hrvatska su: Chiavalon, Duke Group, Franck, HTZ, Kozlović, Mastercard, Miele, Miva galerija vina, Noninio Grappa/Atrox, Nikas, TZ Kvarner, TZ Novalja.

Foto: Navis, Zijavica

Učitati još
Zatvori