Ovog vikenda u gradu uživamo u najboljim morskim delicijama pripremljenima po našoj želji
Ovog vikenda u gradu uživamo u najboljim morskim delicijama pripremljenima po našoj želji

Ovog vikenda u gradu uživamo u najboljim morskim delicijama pripremljenima po našoj želji

Morski ručak idealan za vikend izlazak

Vikendi su nam u poslijednje vrijeme zaista pretrpani obavezama, a mi volimo sve što možemo obavljati u centru grada. Osim svih obaveza kojima se nismo stigli baviti preko tjedna, tu su ipak i mala veselja poput nabave svježih namirnica i cvijeća na Dolcu, kave na sunčanoj terasi i neizostavnog ručka s prijateljicama. Nas naravno najviše vesele okupljanja i druženja uz dobru hranu i čašicu vina, a kada se već opuštamo, volimo da je to baš po našem guštu.

Jedan od razloga zašto i ovog vikenda biramo ručati u restoranu Korčula jest njihova dnevna ponuda svježe ribe i opcija da ju pripreme onako kako mi želimo! Neke od nas obožavaju pečenu ribu s povrćem, neke svježe škampe na žaru, a neke ribu pečenu u soli. Korčula nudi sve opcije, a za one neodlučne najbolje je doći na lice mjesta i s velikog ovala odabrati svoj ručak.

U nastavku vam donosimo što uzeti za predjelo i desert, dok je pak riblji ručak prepušten vašem osobnom ukusu i željama.

Juha od rajčica

Ljeti nam nema draže namirnice od rajčice. Cijele godine čekamo prave, domaće, mirisne rajčice, a jednom kada su tu jedemo ih u svim oblicima; svježe, kuhane i pečene. U Korčuli zato bez puno razmišljanja odabiremo laganu juhu od rajčica -mrkva, celer, peršin i crveni luk se dinstaju, dodaje se svježa rajčica, sve se zajedno smiksa i procijedi. Za dodatni touch svježine i dekoraciju gore ide ulje od svježeg bosiljka i svježa rajčica.

Juha od rajčice

Fettuccine sa šalšom

Za sve ljubitelje pašte, ali i one većeg apetita, kao predjelo bismo preporučile domaće fettuccine sa šalšom.
Domaće fettuccine sa šalšom (luk, rajčica, češnjak i ružmarin), još su jedno lagano ljetno “comfort food” jelo. Sa strane su zapečene cherry rajčice koje se dodaju bazi od šalše u kojoj se fettuccine završavaju. Mi smo ih podijelile i otvorile su nam apetit dok se pripremala riba!

Fettuccine sa šalšom

Dnevna ponuda svježe ribe

Chef Tadej Topolovec pokazao nam je bogatu ponudu svježe ribe koju u restoranu dobivaju svakog jutra.U trenutnoj su ponudi tako kovači, brancini, škarpine, svježi škampi, kokoti, a zna biti i rombova, pagara, arbuna, zubataca.. Izbor svježe ribe, naravno, ovisi o dnevnom ulovu, a chef napominje kako se vrlo brzo rasproda pa je potrebno rezervirati i naručiti na vrijeme.

Ono najbolje – svježa riba se ovdje priprema po želji gosta. Tako škampi primjerice mogu ići na buzaru, na žar ili marinirani, dok ribe mogu biti pečene u soli, u pećnici s povrćem ili pak na žaru. Korčulu možete nazvati i raspitati se o ponudi dnevno svježe ribe, ili u restoranu upitati da vam pokažu oval pa da sami odaberete što vam se najviše svidjelo.

“Prema Vašim željama dnevni ulov jadranske ribe može se rezervirati najavom unaprijed.”

Dnevna ponuda svježe ribe

Desert

Nismo mogle odoljeti našem najdražem sezonskom desertu pa smo tako uživale u cheesecakeu s jagodama!  Na crumbleu od ružičaste čokolade dolaze kreme od mascarponea i od jagoda, a na vrhu su svježe jagode i par kapi ulja od bosiljka.

Cheesecake s jagodama
Učitati još
Zatvori