Ako vam se ne da kuhati za Božić, omiljeni riblji restoran ima sve što vam treba za blagdanski stol

Ako vam se ne da kuhati za Božić, omiljeni riblji restoran ima sve što vam treba za blagdanski stol

Smješten u samom centru Zagreba, na uglu Tesline i Preradovićeve, restoran Korčula je jedan od najpoznatijih zagrebačkih ribljih restorana s tradicijom dugom više od 60 godina. Poznat po klasičnim dalmatinskim jelima i svježom ribom, Korčula je oduvijek bila pravi izbor za sve koji vole uživati u ugodnoj atmosferi i vrhunskoj hrvatskoj gastronomiji.

Kroz posljednjih godinu dana, restoran je, kako u svom interijeru, tako i na jelovniku, napravio zaokret prema modernom, u što smo se sami uvjerili posjetivši ih u srpnju kada smo došli isprobati neka nova jela koja imaju u ponudi, uz bezvremenske klasike od kojih nam uvijek rastu zazubice. Korčula je od tada postala naše omiljeno mjesto za ručak i poslovne sastanke, a s dolaskom novih mjera, svoja su vrata morali zatvoriti baš kao i svi ostali ugostiteljski objekti u Hrvatskoj.

Adventska ponuda u restoranu Korčula

No, to što trenutno ne možemo sjesti u restoran i uživati u njihovim jelima, ne znači da su oni prestali s radom. Naprotiv, vrijedan tim Korčule je, uz stalnu ponudu, osmislio i poseban adventski menu u kojem sada možemo uživati kod kuće.

Pašteta od bakalara

Od predjela do deserta

U adventskoj ponudi nalazi se 10-ak jela, od predjela do deserta, koji su kombinacija tradicionalnih blagdanskih specijaliteta i jela s modernim twistom. Pašteta od bakalara poslužena uz domaću pogaču, baš kao i frigani gavuni s tartar umakom čine idealno blagdansko predjelo.

Frigani gavuni

Bakalar na bijelo jedno je od mnogima najdražih blagdanskih jela bez kojih je Badnjak nezamisliv. Ukoliko nemate vremena kuhati, naručite ga na vrijeme iz Korčule – nećete požaliti!

Bakalar na bijelo

Brudet od jadranske hobotnice, sipe i dagnji s palentom te dalmatinska pašticada s domaćim njokima još su neki od klasika koji se nalaze u adventskoj ponudi restorana, a koji su savršeni za blagdanski stol. Ukoliko svoje ukućane želite počastiti malo modernijim jelovnikom, mini burgeri od jadranske tune ili od jadranske hobotnice, posluženi s domaćim prženim krumpirićima naša su topla preporuka.

Brudet od jadranske hobotnice, sipe i dagnji
Mini burger od jadranske tune

Nakon svih ovih slanih jela, vrijeme je za nešto slatko. Hrskave izvana i meke iznutra, slatke fritule pružaju izvrstan omjer okusa i mirisa i bit će savršena točka na i vašeg blagdanskog ručka.

Osim posebne adventske karte, restoran Korčula u ponudi ima svoju stalnu standardnu kartu s mnoštvom poznatih specijaliteta poput riblje juhe, tatarskog od jadranske tune, pečene jadranske hobotnice s krumpirima ili dalmatinske rožate.

Dalmatinska pašticada
Mini burger od jadranske hobotnice

Sva jela možete naručiti na licu mjesta (Teslina 17) ili telefonski na 01/4811-311 i osobno ih preuzeti pa ih ponijeti doma ili u njima uživati dok šećete po okićenom gradu. Ukoliko želite dostavu, Korčulu možete pronaći na Woltu.

Foto: Sanja Jagatić, restoran Korčula

Učitati još
Zatvori