Ljeto traje i dalje zahvaljujući prefinim novim tjesteninama i sladoledima u Il Secondu

Ljeto traje i dalje zahvaljujući prefinim novim tjesteninama i sladoledima u Il Secondu

Ako vam je ovaj tjedan započeo povratkom u realnost, te dolaskom s godišnjeg odmora ravno na gradski asfalt, dosad već sigurno osjećate nostalgiju za bezbrižnim ljetovanjem koje ste ostavili za sobom. Osjećaj čežnje za onim što je bilo dodatno može pojačati još samo vremenska prognoza, koja je Zagrepčane ovih dana ‘natjerala’ da potraže poplun ili barem vestu s dugim rukavima.

No iako je ljeto na zalasku, taj omiljeni ljetni feeling i dalje možemo iskusiti na jednom mjestu u gradu! Riječ je o našem omiljenom restoranu Il Secondo, koji nam na svojim tanjurima ne donosi samo okuse Italije, već i ultimativne okuse ljeta koje toliko obožavamo. Aktualni menu iz Il Seconda koji vam danas predstavljamo vodi nas ravno na terase mediteranskih prijestolnica i podsjeća na to da ljeto možemo imati u svakom trenutku, dok uživamo u tanjuru papardella s jadranskim škampima ili nevjerojatno finim domaćim sladolednim kreacijama.

Tjestenine i sladoledi kao zvijezde novog Il Secondo jelovnika

U središtu pozornosti na aktualnom Il Secondo jelovniku definitivno su fantastične tjestenine. Ako ih još uvijek niste isprobali, jednostavno morate, jer osoblje Il Seconda samostalno ih izrađuje, a taj okus i kvalitetu je nemoguće nadmašiti. Uz tjesteninu, ručno se izrađuju i kruh i grisini, a i njihovi deserti poprimaju artisansku dimenziju.

U nastavku otkrijte koja nam sve nova jela ovih dana donosi Il Secondo i rezervirajte stol za svoje iduće druženje s prijateljima. Ako bude sreće i još koji ljetni dan nas počasti svojim sunčanim sjajem i toplinom, Il Secondo vanjska terasa je ‘place to be’!

Domaće sorpresine sa svježim lososom

Domaće papardelle s jadranskim škampima, pestom od bosiljka, cherry rajčicom i pinjolima

Domaća tjestenina paccheri s teletinom i tartufima

Domaći njoki s dimljenim guščijim prsima, pecorinom, ricottom i kruškom

Domaći ravioli punjeni rombom u laganom jušnom umaku

Pečeni file romba na kremi od mladog graška

Domaći sladoled od svježih malina serviran na crumbleu od sira

Mousse od bijele čokolade u kupolici od ruby čokolade na podlozi od crumblea

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori