U ovom restoranu u Madridu osjećat ćete se kao da ručate usred prašume

U ovom restoranu u Madridu osjećat ćete se
kao da ručate usred prašume

@amazonico_madrid

Poznata pod nadimkom pluća svijeta, Amazonska prašuma zauzima oko jedne trećine Južne Amerike oko rijeke Amazone, a španjolskom chefu Sandru Silvi i njegovoj partnerici Marti Seco poslužila je kao inspiracija za restoran prikladnog naziva – Amazonico.

Amazonico je prije tri godine otvoren u Madridu i odmah je postao hit mjesto u španjolskoj prijestolnici gdje možete sresti brojne celebrityje koji ga obožavaju. Što zbog gastronomske ponude, a što zbog divnog interijera.

Amazonico je putovanje uz rijeku Amazonu kroz Brazil, Kolumbiju i Peru – tim riječima je svoj restoran, koji se za mjesec dana otvara i u Londonu, opisao chef Silva. Restoran se reklamira pod sloganom Dobrodošli u džunglu, a dovoljan je jedan pogled na unutrašnjost da bi vam bilo jasno o čemu se radi. Prostorom dominiraju zelena i zlatna boja, sa stropa restorana visi bujno lišće, a ukrasne egzotične životinje i razne biljke koje su posvuda doprinose cjelokupnom ambijentu i atmosferi.

@amazonico_madrid
@amazonico_madrid
@amazonico_madrid

Uređenje restorana u skladu je s internacionalnom kuhinjom koja spaja recepte i jela iz različitih zemalja, od Brazila do Japana, Argentine, Indije, Perua i Kine. Na jelovniku se mogu naći i neka iznenađenja poput egzotičnih spring rolica s umakom od metvice i kobe govedine. Šećer na kraju je jazz klub koji se nalazi u podrumu, gdje svake večeri možete uživati u live nastupima.

Osim u Londonu, Amazonico se uskoro otvara i u Dubaiju, a uopće ne sumnjamo da će i tamo biti pravi hit.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori