Journal.hr

Imamo recept za prave belgijske vafle

Jeste li ikada htjeli za doručak kušati baš prave belgijske vafle? Ako niste – sada hoćete! Belgijski vafli su odličan slatki izbor za početak dana, a tekstura tijesta savršeno se nadopunjuje s voćem, kremama i sirupima… Nema sumnje da će vam narasti prave zazubice. Recept nije kompliciran, naprotiv, jedino što će vam trebati jest kalup za pečenje vafli, no kada njega nabavite – sve ostalo je brzo, jednostavno i preukusno!

Sastojci

  • 400 grama brašna
  • 3 čajne žličice praška za pecivo
  • ½ čajne žličice soli
  • 50 grama šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 2 žutanjka
  • 4 bjelanjka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 100 grama otopljenog maslaca

Priprema

Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žutanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama i nježno umiješajte. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. U slast!

Foto: Instagram, Pexels