Lisnata pizza – hrskava, sočna i gotova u trenu

Lisnata pizza – hrskava,
sočna i gotova u trenu

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Maras Wunderland (@maraswunderland) on

Talijanska pizza omiljen je specijalitet diljem svijeta. Iako je originalna verzija iznimno jednostavna, danas ju možete jesti u najrazličitijim kombinacijama. Svaka zemlja prilagođava ju svojoj kulturi, a s obzirom na rastući trend vegetarijanstva i vegana, pojavile su se i vjerodostojne inačice. Lisnata pizza idealan je izbor za party snack, gledanje omiljenih filmova i serija, ali i kao kompletan obiteljski obrok. U nastavku potražite recept za hrskave, sočne zalogaje koji će nestati za čas.

Hrskava pizza i tijesto koje baš uvijek uspije

Tijesto za pizzu najsloženiji je dio pripreme. Čak i vrhunskim kuharima ponekad ne ispadne tanko i sočno, kakvo bi zaista trebalo biti. Mnogo elemenata igra ulogu u pečenju, sastojcima, sobnoj temperaturi, valjanju tijesta.. Pizza na lisnatom tijestu rješava sve zavrzlame i probleme. Gotova je u trenu i ispada fino baš svaki put. Sočni zalogaji idealna su grickalica za druženje s prijateljima, na vama je samo da izaberete nadjev po želji. Kako bi hometainment podigli na višu razinu, pripremite ju u kalupima za muffine ili limu za pečenje s oblikom. Za ovaj recept koristili smo sezonske namirnice, ako ih nemate, iskoristite sve što vam dođe pod ruku i zapecite na lisnatom tijestu.

Brzi recept sa sezonskim namirnicama

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Carême Pastry (@caremepastry) on

Sastojci:

  • lisnato tijesto ( količina ovisi o limu za pečenje)
  • 1 žuti luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 bundeve
  • 200g feta sira
  • 3 šake svježeg špinata
  • 1 žličica bosiljka i origana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 2 žlice sjeckanih zelenih maslina
  • 5 žlica maslinovog ulja

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Lisnato tijesto izvadite iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi kako bi opustilo. Luk narežite na tanke trakice i karamelizirajte na posebnoj tavici s malo ulja, podliti po potrebi. Ostalo povrće nasjeckajte, začinite maslinovim uljem i začinima te na tavi prodinstajte. Na lim za pečenje stavite papir te tijesto s par kapi nauljite, a možete ga premazati i jajem. Pecite ga 10ak minuta na 180 stupnjeva do zlatne boje. Izvadite iz pećnice, raspodijelite nadjev (ocijedite tekućinu ako je ima), masline i rukama razmrvljeni feta sir te vratite u pećnicu na još 5-10 minuta. Poslužite toplo.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori