Izgleda da već imamo favorita među blagdanskim kolačićima – raspucance s kremom od limuna
Izgleda da već imamo favorita među blagdanskim kolačićima – raspucance s kremom od limuna

Izgleda da već imamo favorita među blagdanskim kolačićima – raspucance s kremom od limuna

Pripremite se za neodoljivu kombinaciju hrskavih raspucanaca i svježe kreme od limuna! Ovaj recept donosi savršeni spoj mekanog tijesta s hrskavom teksturom, upotpunjen bogatom kremom od limuna. Slijedite jednostavne korake kako biste stvorili desert koji će zadovoljiti vaše nepce i oduševiti vaše goste. Uživajte u svakom zalogaju ovih ukusnih poslastica koje su savršene za razne prigode, a posebno za blagdane. Priprema je brza i jednostavna, stoga zakoračite u kuhinju i otkrijte čaroliju okusa raspucanaca s kremom od limuna.

Raspucanci s kremom od limuna_Instagram bakerstable (2)
bakerstable.net

Sastojci za raspucance:

  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu od limuna:

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • sok i kora 2 limuna
  • 100 g maslaca

Priprema raspucanaca:

Pomiješajte brašno i sol u posudi. U drugoj posudi umutite maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte jaje i dobro promiješajte. Postupno dodajte smjesu brašna i soli, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte tijesto u lopticu, umotajte je u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da se hladi 30 minuta. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C. U sredini svake kuglice napravite udubinu u koju ćete kasnije staviti kremu. Pecite raspucance u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta.

Raspucanci s kremom od limuna_Instagram bakerstable (1)
bakerstable.net

Priprema kreme od limuna:

Umutite jaja i šećer u posudi dok smjesa ne postane svijetla. Dodajte sok i koricu limuna, pa sve zajedno dobro promiješajte. Prebacite smjesu u posudu i kuhajte na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte maslac, miješajući dok se maslac potpuno ne otopi. Ostavite kremu da se ohladi. Na ohlađene raspucance nanesite kremu od limuna. Poslužite i uživajte u osvježavajućem okusu!

Pripremu možete pogledati i u videu: 

Raspucanci s kremom od limuna_Instagram bakerstable (1)
bakerstable.net

Foto: Instagram (@bakerstable)

Učitati još
Zatvori