Tonkina kužina: Recept za Raffaello kuglof za sve ljubitelje kokosa
Tonkina kužina: Recept za Raffaello kuglof za sve ljubitelje kokosa

Tonkina kužina: Recept za Raffaello
kuglof za sve ljubitelje kokosa

Ako ste u potrazi za nečim slatkim i sočnim, recept za Raffaello kuglof sigurno će vas oduševiti! Inspiriran popularnim slatkišima, Tonka Radić Čobanov (Tonkina kužina) donosi nam recept koji spaja kokos, bijelu čokoladu i mekanu teksturu kuglofa. Idealno je rješenje za ljubitelje kokosa i kremastih deserta, a jednostavno se priprema, što ga čini savršenim izborom za obiteljska okupljanja ili svečane prigode.

Nadam se da će vas ovaj recept inspirirati da pripremite malu čaroliju u kuhinji i uživate u njemu sa svojim najmilijima, poručuje Tonka.

Raffaello kuglof_Tonkina kužina (4)

Raffaello kuglof

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca
  • 200 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 5 jaja
  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 g kokosovih mrvica
  • 200 g mljevenih Raffaella
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g kokosovog mlijeka (limenka, dobro protresena prije upotrebe)

Za glazuru:

  • 300 g bijele čokolade
  • 30 g kokosovog ulja
Raffaello kuglof_Tonkina kužina (2)

Postupak:

  • Zagrijte pećnicu na 170°C (gore-dolje) i namastite kalup za kuglof.
  • Miksajte maslac, šećer, ekstrakt vanilije i sol 5 minuta dok smjesa ne postane pjenasta.
  • Postupno dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući nakon svakog dodavanja.
  • U smjesu umiješajte brašno, prašak za pecivo i 80 g kokosovih mrvica, te kratko promiješajte.
  • Umiješajte kiselo vrhnje i kokosovo mlijeko, a zatim dodajte mljeveni Raffaello.
  • Ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 55-60 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno (ako čačkalica izađe suha, kolač je gotov).
  • Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu 10 minuta, zatim okrenite kolač i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.
  • Za glazuru, na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu s kokosovim uljem, a zatim prelijte preko ohlađenog kolača.
  • Pospite preostalim kokosovim mrvicama i poslužite.

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori