Journal.hr
Pumpkin Feta Pasta

Sjećate li se viralne feta paste? Sada svi jedu Pumpkin Feta Pastu, donosimo super recept

Ako ste pratili kulinarske trendove posljednjih godina, vjerojatno se sjećate kada je klasična feta pasta postala jedan od prvih viralnih recepata na TikToku. Od tog trenutka, recept je doživio brojne varijacije i prilagodbe, među kojima je najpopularnija bila Salmon Feta Pasta, kombinacija kremaste fete i sočnog lososa koja je osvojila društvene mreže.

Ove jeseni, na red je došla sezonska varijanta, Pumpkin Feta Pasta. Slatkoća bundeve, slanost fete i nježna tekstura tjestenine stvaraju savršenu harmoniju okusa. Ovo jelo je, baš kao i prethodne “feta paste” jako brzo gotovo, jednostavno, ukusno i zdravo, a najbolji dio je što sve sastojke (osim tjestenine) ubacite u jednu posudu pa u pećnicu, a “posao” se odrađuje sam.

Pumpkin Feta Pasta: Recept

Sastojci

  • 250 g bundeve, oguljene i narezane na kockice
  • 250 g crvene paprike, očišćene od sjemenki i grubo narezane
  • 1 blok feta sira
  • 3 češnja češnjaka, u kori
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • Crni papar
  • 1 žličica sušenog origana
  • 250 g tjestenine po izboru (npr. rigatoni)
  • 1 šalica vode od kuhanja tjestenine

Za posluživanje:

  • Ribani parmezan
  • Svježi listovi bosiljka, narezani
  • Baby špinat (po želji)
  • Čili (po želji)

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  • U vatrostalnu posudu stavite feta sir, bundevu, crvenu papriku i češnjak u kori. Prelijte maslinovim uljem i začinite paprom i sušenim origanom.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40 minuta ili dok povrće ne omekša.
  • Dok se povrće peče, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Obavezno sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja tjestenine za umak.
  • Kad je povrće pečeno, prebacite ga u blender ili procesor hrane. Dodajte sačuvanu vodu od tjestenine i malo maslinovog ulja.
  • Blendajte dok umak ne postane kremast. Posolite i popaprite po ukusu.
  • U veliku zdjelu stavite svježe kuhanu tjesteninu i prelijte umakom.
  • Završite s ribanim parmezanom, svježim bosiljkom ili baby špinatom i ljuskicama čilija, ako želite pikantniji okus.

Foto: Instagram