Noelov proljetni meni ne sadrži meso ni ribu – njime dominira povrće i morate ga isprobati
Noelov proljetni meni ne sadrži meso ni ribu – njime dominira povrće i morate ga isprobati

Noelov proljetni meni ne sadrži meso ni ribu – njime dominira povrće i morate ga isprobati

Dobiti poziv za večeru u Noelu i na njega se ne odazvati zaista bi bio grijeh. Ovoga puta u jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom otišli smo isprobati proljetni meni, prikladno nazvan Spring Blossoms. Ono što je uslijedilo je gastronomsko uživanje u kreacijama chefa Brune Vokala koje ne sadrže ni meso ni ribu, već njima dominira povrće.

Inspiracija za ovaj meni chefu Vokalu bilo je buđenje prirode iz ‘zimskog sna’. Naš jelovnik je proslava sezone, posveta darežljivoj zemlji i počast nevjerojatnoj umjetnosti kakva kulinarstvo i jest – riječi su koje najbolje opisuju Spring Blossoms.

Proljeće na tanjuru

Na jelovniku ćete pronaći razne svježe namirnice poput mrkve, artičoka, gljiva i šparoga, savršeno upakiranih u 20-ak jela koja će vas prvo osvojiti vizualno, a zatim i božanstvenim okusom.

Teško je među njima izdvojiti samo jednog favorita, ali jela koja bismo istaknuli svakako su tartalet od krumpira, mrkva, consomme, odnosno bistra juha od rajčica s ikrom od pastrve, zelenog ulja od medvjeđeg luka i gelom od manga, zatim bijele i zelene šparoge umotane u burrito te kavijar s korabicom.

Kavijar od jesetre je svoje mjesto pronašao u još jednom slijedu, a poslužen je na vrhu hrskave košarice od heljde punjene domaćim tofu mousseom.

Svakako vrijedi spomenuti i glavno jelo – BBQ gljive, ali i Noelove poznate štrukle, koje se na ovom meniju poslužuju s crnim tartufom, a koji se koristi u još nekoliko jela. U ART dijelu večere, gdje sami jestivim bojama crtate po tanjuru, na njega stiže mala krafna punjena fritajom i ikrom od pastrve.

Od deserata nas je oduševio božanstveni limoncello biskvit napravljen od limuna s otoka Visa, s kremom od vanilije i kamilice, poslužen sa sladoledom od mozzarelle. Mliječno pecivo sa sjemenkama, koje nam je bilo totalno otkriće zadnji put kad smo jeli u Noelu, ovoga puta je posluženo s maslacem od maslinovog ulja i namazom od cikle i kajmaka.

Tri opcije pairinga pića s hranom

Sva ova jela fantastično su sljubljena s vinima i ostalim pićima, a u njima možete uživati iz uz selekciju čajeva, za koje su se u Noelu pobrinuli da savršeno pašu uz svako jelo.

Večera koju ćete pamtiti

Večera u Noelu traje četiri sata i, baš kao i uvijek, predstavlja zaokruženo iskustvo u kojem ćete uživati svim osjetilima. Noel tim pripremit će vam i dodatno glazbeno i vizualno iznenađenje kojim će vam upotpuniti doživljaj svoje fine dining čarolije.

Do predstavljanja novog, ljetnog menija ostalo je oko mjesec dana pa imate dovoljno vremena isprobati ova jestiva remek djela s potpisom Brune Vokala. Vjerujte nam, uživat ćete u svakom zalogaju.

NOEL

Ulica popa Dukljanina 1, Zagreb

Radno vrijeme: pon – sub, 18-24h

01 4844 297

web stranica / Instagram 

Foto: Marina Rendulić

Učitati još
Zatvori