Novi omiljeni čajevi uz koje ćete se osjećati dobro svaki dan

Novi omiljeni čajevi uz koje ćete se
osjećati dobro svaki dan

Franck je danas na terasi A Most Unusual Gradena, predstavio novu liniju funkcionalnih čajeva koja uključuje Detox, Calm, Immune i Energise. Nova Franckova fuzija probranih biljaka, vitamina i minerala omogućuje čajoljupcima mnogo toga. Uživanje u okusu svog omiljenog napitka, pozitivan utjecaj kao što su podizanje imuniteta, detoksikaciju i hidrataciju organizma te uklanjanje stresa i umora.

Omiljeni ritual ispijanja novog Franck čaja

Ivana Prstec, Karmen Matković Melki, Tena Turčinović i Nevena Rendeli

Ivana Prstec, zadužena za razvoj kategorija čajeva istaknula je da je nova funkcionalna linija obogaćena vitaminima i mineralima što joj daje posebnost. To će prepoznati istinski ljubitelji čaja, ali i svi oni koji brinu o kvalitetnoj prehrani koju žele dodatno obogatiti kvalitetnim napitkom. Osim što sa sobom nose već dobro poznate blagodati koje su istaknute i samim nazivima čajeva Detox, Calm, Immune i Energise, pomno birano i kombinirano bilje pruža ukusne i bogate napitke u kojima ćete zasigurno uživati.

Kako je došla ideja za nove okuse?

Prateći globalne trendove, Franck je u suradnji s agencijom Hendal proveo istraživanje. Čak dvije trećine ispitanika smatra da je riječ o jedinstvenom i drugačijem proizvodu. Kako je istaknula Tena Turčinović, brand menadžerica za kategoriju čaja, preko 40 posto zainteresirano je za takvu vrstu proizvoda. Stoga bi ga odabrali prilikom kupovine zbog njegova pozitivnog utjecaja na zdravlje.

U skladu sa željama potrošača, Franck je predstavio proizvode koji su namijenjeni svima onima koji vode brigu o prehrani te uravnoteženom načinu života. Uz njih ćete uživati u blagodatima čaja tijekom cijele godine, a ne isključivo u zimskom periodu. Četiri okusa funkcionalne linije čajeva među prvima su probale Ella Dvornik, Nevena Rendeli, Bojana Gregorić Vejzović i Sanja Žuljević.

Što se krije iza novih čajeva

Marko Medić, Marija Nikšić, Rita Rumora i Mile Butorac

Nutricionistkinja dipl.ing.preh.teh. Karmen Matković Melki potvrdila je da se pravilna hidratacija uz redoviti unos tekućine odnosi i na adekvatan odabir tekućine. Funkcionalni čajevi, bez dodanih šećera, optimalan su izvor vode, vitamina i mineralnih tvari te brojnih fitonutrijenata, stoga su pravilan rehidracijski odabir za svaki dan. Njihovo mjesto u svakodnevnoj prehrani dodatno je naglašeno ukoliko želimo postići blagotvorni antioksidativni učinak na zdravlje. Želimo potaknuti metabolizam, eliminirati štetne tvari, doprinijeti normalnom funkcioniranju imunološkog sustava, smanjiti umor i iscrpljenost te podići razinu energije.

Sanja Žuljević, Ella Dvornik, Bojana Gregorić Vejzović i Nevena Rendeli

Detox čaj obogaćen je biotinom i selenom. Ujedno sadržava najkvalitetnije biljne sastojke kao što su listovi koprive, korijen đumbira i maslačak. Ova kombinacija idealna je za pomoć u borbi i zaštiti organizma od štetnih tvari, kao i za osvježenje.

Calm, kako i njegovo ime kaže, smiruje i okrjepljuje osjetila od iscrpljenosti. Njegova kombinacija vitamina B3 i magnezija te kamilice, matičnjaka, lavande i Rooibosa idealna je za konzumaciju nakon stresnog i napornog dana.

Immune čaj spoj je vitamina C i cinka, a zajedno s limunskom travom, spearmintom i bazgom čini idealnog suputnika za podizanje razine imuniteta.

Posljednji čaj unutar funkcionalne linije je Energise. Njegov je glavni cilj dati dodatnu dozu energije onda kada nam je prijeko potrebna. Osim što sadržava vitamin B6 i mangan, u njemu su sljubljeni zeleni čaj, mate čaj, guarana i mnogi drugi biljni sastojci. Svi oni su zaduženi za podizanje razine energije našeg organizma.

Foto: Goran Stanzl

Učitati još
Zatvori