Zaljubili smo se u predivnu priču obitelji koja vodi Lola bar & konobu na čarobnom Visu

Zaljubili smo se u predivnu priču obitelji koja vodi Lola bar & konobu na čarobnom Visu

Vis, jedan od najudaljenijih, ali upravo zato i jedan od najčarobnijih otoka Jadranskog mora. Koliko god dugo vam trebalo da do Visa i stignete, svaka sekunda koju ćete provesti na ovom otoku toga je i vrijedna. Otok je to prekrasnih plaža, netaknute prirodne, nestvarnih uvala, rajskih gurmanskih doživljaja i iskonske ljepote. Ne čudi zato da je u posljednje vrijeme dom brojnim kreativcima, slobodnjacima, umjetnicima i jednostavno zaljubljenicima u miran mediteranski život i vrhunsku lokalnu gastronomiju. Jedna od priča koja nam je posebno zapela za oko je priča obitelji koja stoji iza Lola bara i konobe u Visu.

Romantična ljubavna priča kao okosnica

Oni su Puri Lojo i Ivica Grgić i u dijelu Visa koji zovu Luka, zajedno vode Lola bar & konobu. On i kuha, a ona je nedavno pokrenula i agenciju za organizaciju vjenčanja na Visu – što je bio i logičan slijed događaja s obzirom na to da često imaju vjenčanja u Loli. Upoznali su se 2007. na Visu gdje je ona došla ljetovati s prijateljicama. “Na Vis smo tog ljeta došli slučajno, provesti zadnja tri dana u Hrvatskoj. Sjeli smo na večeru u Konobu Kantun i oduševljeni hranom i vinom, htjeli smo se zahvaliti kuhinji. Tada je iz kuhinje izašao on i moram reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Našli smo se ponovo tog popodneva, a nakon toga smo dva dana proveli družeći se i istražujući otok. Ubrzo sam se vratila u Madrid, stresnom producentskom poslu u oglašivačkoj kompaniji i potpuno drugačijem načinu života od onoga kakvog sam doživjela na Visu. Ivica me nedugo zatim posjetio u Madridu, a nakon nekog vremena se i doselio i ondje smo živjeli četiri godine. 2010. smo se oženili i odselili u Galiciju, gdje smo, nakon što smo u pet mjeseci, tri puta vidjeli sunce, odlučili da želimo preseliti na Vis i početi od nule. U međuvremenu se rodila i naša prva kćer Lola i tako je započela naša avantura”, kaže Puri.

Početak Lola bara

“Kada smo došli na Vis počeli smo tražiti idealno mjesto gdje ćemo otvoriti našu konobu. Bilo nam je važno pronaći mjesto koje će imati ugodnu atmosferu, a na kojem ćemo moći pokazati gostima našu ideju vrhunske gastronomske priče drugačije od ostale ponude na otoku. Također željeli smo se i zabavljati dok radimo, koristeći samo lokalne i svježe namirnice. Imali smo sreće i pronašli smo ovaj predivan vrt u kojem je sada Lola, na prvu smo se u njega zaljubili i shvatili da je to to. 2. svibnja 2012. Lola je otvorena. Bili smo mladi i nedostajalo nam je iskustva, ali imali smo strast, entuzijazam i odlučnost. Tako je i danas, samo što ipak imamo malo više iskustva što cijelu situaciju čini manje dramatičnom. Početak nije bio lagan, ali sjećanje nam je prepuno čarobnih uspomena kao i onih poprilično ludih”, kaže nam Puri.

Privilegija života na Visu

Deset godina kasnije, Puri i Ivica imaju još dvije kćeri, Evu i Lissu i kako kažu imaju privilegiju živjeti na Visu. Ovaj jedinstven i predivan otok pruža im mnogo mogućnosti, a vrata svoje konobe mogu otvoriti već 2.svibnja kada za njih kreće prava sezona. Otvaranje je uvijek ispunjeno ljubavlju i entuzijazmom kao da je prvo, a to prepoznaju i gosti. Izgradili su već gotovo prijateljske odnose s brojnim stalnim gostima, a nadaju se kako će ih u budućnosti biti još i više, jer Loli je tek deset.

Gastronomski užitak u Loli

Zalogaji su ovdje inspirirani Mediteranom, hrvatskim i španjolskim nasljeđem. Uvijek se možete osvježiti uz čašu hladnog pića i uživati u zelenilu terase. Pogotovo navečer kada se upale svjećice, dodatno zasvijetle svi detalji i Lola se pretvori u vrlo romantično mjesto. Morali smo probati neke od delicija koje su nas osvojile na prvu.

  • Kroketi od sipe

Popularni kroketi od sipe, tradicionalno su španjolsko predjelo koje dolazi u kombinaciji s ukusnim bešamel umakom s komadićima jadranske sipe panirane u mrvicama za finu laganu hrskavost.

  • Gnudi

Originalno Toskansko jelo, Gnudi tj. njoki napravljeni od ricotta sira i tartufate. Lagani i nježni, vaše će nepce razmaziti neodoljivim okusom.

  • Ceviche od kozica

Svježe jadranske kozice marinirane u Peruvian stilu idealne su za prste polizati.

Organizacija vjenčanja kao logičan slijed

S Purinim iskustvom u produkciji i organizaciji reklama, prirodno je došlo da krene u organizaciju vjenčanja, evenata i proslava. Surađuje s Majom Mrduljaš u StartsInVis koja se bavi upravo organizacijom ovakvih događaja na Visu, gdje sjajno spajaju ljepote otoka s njegovom gastronomijom, dizajnom i jedinstvenim nezaboravnim iskustvom za sve klijente. Njihovo iskustvo života na Visu te entuzijazam s kojim pristupaju organizaciji svakog eventa, učinit će posebnim svaki vaš najljepši trenutak. Prekrasan otočki ambijent u vinogradima, ispod maslina, na srednjovjekovnoj utvrdi i rajskim plažama recept su za vaše vjenčanje iz snova. Dopustite im samo da vam pokažu koliko lijepo vaš najsretniji dan može izgledati.

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori