Posjetite festival u čast najpopularnijeg jela na svijetu – pizze
Posjetite festival u čast najpopularnijeg jela na svijetu – pizze

Posjetite festival u čast najpopularnijeg
jela na svijetu – pizze

Iako je nekad bila jelo stanovnika iz siromašnih dijelova Napulja, danas nosi titulu najpopularnijeg jela na svijetu. Pizza je sinonim za vikend i druženja, a nerijetko ju naručujemo kada ne znamo što bismo kuhali.

U čast kraljici brze hrane, najveći hrvatski specijalisti za street food festivale odlučili su se organizirati prvi festival koji će savršeno označiti početak opuštenih ljetnih druženja.

Pizza festival

Nakon višegodišnjih uspješnica, Fuliranja i Zagreb Burger Festivala, kreativna agencija Kokoš ili jaje organizira novi gastro doživljaj koji će se smjestiti na zagrebačkom Trgu F. Tuđmana.

Prvo izdanje Pizza Festivala otvara svoja vrata 23. lipnja, a jedan od petnaestak okusa možete kušati sve do 3. srpnja. Pizza entuzijasti pripremat će klasike poput napolitane i romane, ali i neobične kombinacije – morske, strane, domaće i neočekivane. Tu su i jela od pizze – soparnik i komiška pogača.

Zbog čega je ovaj festival poseban?

Pizza Festival prvi je hrvatski festival specijaliziran za pizzu, ali i, ono važnije, prvi hrvatski potpuno digitalizirani festival. To znači da će se sve naručivati i plaćati preko mobilne aplikacije. Institut za pizzu, ResTač, Picnic i Beg’s branit će okuse ovoga svjetski poznatog jela, dok će se Robert Hromalić iz Le Kolača pobrinuti za deserte – tostirani sladoled i crepes suzette. Cijelo vrijeme festivala za atmosferu je odgovoran dobar jedanaestodnevni lineup DJ-a.

Radno vrijeme Festivala je od 12 do 02h, a ulaz je besplatan.

 

Foto: Pexels, Pizza Festival Zagreb

Učitati još
Zatvori