Poma Food Boutique napokon je otvoren na trajnoj lokaciji
Poma Food Boutique napokon je otvoren na trajnoj lokaciji

Poma Food Boutique napokon je
otvoren na trajnoj lokaciji

U srcu Zadra, ispod šarmantne Kalelarge, Poma Food Boutique se uzdiže kao oaza za prave gurmane. Ovaj konceptualni lokal smješten na adresi Dalmatinskog Sabora 2, proizlazi iz zanatske strasti tima Picnic Mingle & Fun, koji je osvojio srca brojnih posjetitelja na festivalima diljem Hrvatske. Nakon zapaženog uspjeha na Pizza Festivalu u Zagrebu i Zadar Street Food Festivalu, Poma je konačno otvorila svoja vrata na trajnoj lokaciji, pružajući Zadranima i njegovim gostima jedinstveno gastro iskustvo.

Novitet na zadrskoj gastro sceni

Poma Food Boutique se ističe ne samo po bogatstvu okusa, već i po jedinstvenoj lakoći sourdough tijesta, čime osvježava gastro scenu Zadra. Pomin tim, u suradnji s renomiranom Kroštula Artisan pekarnicom, posvećen je stvaranju receptura tijesta koja će vas očarati, kako za pizze, tako i za foccacie.

Sourdough tijesto je više od sastojaka – to je priča o strpljenju i pažnji prema svakom detalju. Ono se rađa iz mješavine finog brašna, vode i startera – prirodne fermentacije koja donosi dubinu okusa i teksture. Ovo tijesto, s posebnom tehnikom hladne fermentacije, omogućava da se svaka focaccia i pizza oblikuje u pravo remek-djelo. Ono što sourdough tijesto čini neodoljivim je njegova laka probavljivost i izvanredan okus. Proces fermentacije razgrađuje gluten, čineći ga prijateljskim prema želucu, dok tijesto dobiva bogatstvo okusa i mirisa.

Poma Food Boutique
Poma Food Boutique
Poma Food Boutique

Što možete isprobati?

Ponuda uključuje širok izbor sourdough focaccia s različitim nadjevima. Tu su, primjerice, Pistacchio s različitim kombinacijama sastojaka kao što su stracciatella, pistachio pesto, mortadela, rukola, Grana Padano i maslinovo ulje. Roast beef focaccia dolazi s mariniranim pečenim tikvicama, roast beefom, mozzarellom, svježim bosiljkom, pomidorima, maslinovim uljem i homemade acetom od smokve.

Caprese sourdough focaccia kombinira svježu mozzarellu, pesto od bosiljka, rajčice, mješavinu salata i maslinovo ulje. Sage focaccia sadrži homemade kremu od kadulje, šunku, mješavinu salata, mozzarellu, Grana Padano i maslinovo ulje. U ponudi je i verzija s tanko narezanim beef carpacciom, kremastim acetom od smokve, lješnjacima i rukolom. Prosciutto sourdough focaccia nudi mozzarellu, pršut, marinirane tikvice, mješavinu salata, Grana Padano i maslinovo ulje.

Poma Food Boutique
Poma Food Boutique
Poma Food Boutique

It’s pizza time!

Posebno se ističu i premium pizze. Furešta kombinira crvene pome, mozzarellu, mortadelu, Grana Padano, pistachio pesto i maslinovo ulje. Paška pizza ima šalšu od žutih poma, kuhanu šunku, kremu od kadulje i maslinovo ulje. Talijanka spaja crvene pome, stracciatellu, pesto od bosiljka i maslinovo ulje. Margherita pizza donosi klasične okuse s crvenom pomom, mozzarellom, svježim bosiljkom i maslinovim uljem.

Poma Food Boutique
Poma Food Boutique

Spoj tradicije i suvremenosti

Bez sumnje, u srcu starog grada Zadra, u jednom skromnom prostoru, ističemo se kao poseban dragulj. U tom skladu tradicije i energije, Poma Food Boutique istupa iz mnoštva mjesta za brzu hranu. Vedran, kreator koncepta Picnic Mingle and Fun te Poma Food Boutiquea, dijeli svoju strast prema gastronomiji i želju za pružanjem vrhunskog zadovoljstva posjetiteljima. Neka nam Vedran prenese svoju misao:

“Poma Food Boutique nije samo mjesto gdje se dolazi jesti. To je spoj tradicije i suvremenosti, gdje hrana postaje prava umjetnost. Naša filozofija “Grab&Go” omogućava vam da se prepustite vrhunskoj kvaliteti hrane, bez obzira jeste li u žurbi ili uživate u opuštenoj večeri. Naša stalna inovacija i strast jamči korištenje sezonskih sastojaka, pružajući vam okuse koji će ostati urezani u vašem sjećanju. Dođite i upoznajte nas, jer svaki okus koji ovdje pronađete nosi dio naše priče i predanosti prema vrhunskoj gastronomiji.”

 

Ulica Dalmatinskog Sabora 2

PON-NED: 10 -22h

@poma.food.boutique

 

Foto: Poma Food Boutique

 

Učitati još
Zatvori