Pizzeria zbog koje mnogi posljednjih tjedana putuju u Istru

Pizzeria zbog koje mnogi posljednjih
tjedana putuju u Istru

Na labinskom trgu San Marco prije godinu dana otvorena je pizzeria Rumore o kojoj svi oni koji su je posjetili imaju samo riječi hvale. Rumore slovi za jednu od najboljih pizzerija u Hrvatskoj, a nudi vrhunske napolitanske pizze iz krušne peći. Otvorili su je supružnici Gabrijela i Josip Gobo, čija gastronomska priča započinje prije gotovo 25 godina, kada su u neposrednoj blizini današnje pizzerije otvorili restoran Kvarner, koji i danas uspješno posluje.

Pizzeria Rumore u Labinu

“Suprugu i meni dugogodišnja je želja bila proširiti ponudu otvaranjem pizzerije, s namjerom da gostima pružimo užitak prave pizze napoletane, onakve kakvu smo do tada mogli kušati samo u obližnjoj nam Italiji, uz poseban naglasak na kvalitetu namirnica i izradu tijesta. Iz tog je razloga Josip još 2013. godine otišao u Napulj kod maestra Salvatorea Santuccija, s kojim je kroz godine izgradio i prijateljski odnos. Ideja otvaranja pizzerije napokon je realizirana prošle godine kada smo u neposrednoj blizini restorana našli adekvatan prostor, opremili ga i u suradnji s maestrom Santuccijem osmislili jelovnik”, ispričala nam je Gabrijela.

12 vrhunskih talijanskih pizza

Otvorenje je bilo planirano još u ožujku 2020., no onda je došao lockdown. Vrijeme do konačnog otvaranja pizzerije kratili su tako što su još dva mjeseca vježbali pripremu napolitanskih pizza, kako bi ih usavršili do najsitnijih detalja. Da je uistinu riječ o vrhunskoj pizzi koju morate probati, govori i činjenica da je pizzerija Rumore prva u Hrvatskoj dobila prestižan certifikat organizacije AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), koji nazivaju i Michelinom za pizzerije, a dodjeljuje se samo pizzerijama koje spravljaju autentične napolitanske pizze.

Trenutno u ponudi Rumore ima 12 pizza – 6 tradicionalnih i 6 gourmet pizza. Osim na kvaliteti namirnica, naglasak je i na izradi tijesta koje mora odležati 48 sati prije nego što se peče. Na jelovniku još možete naći i burgere, salate i saltimbocca (pizza sendvič). Nakon odlične pizze, koja vam neće ostaviti osjećaj težine nakon što ju pojedete, možete se zasladiti desertom – najpopularniji su sicilijanski canolli i tradicionalni napuljski desert babà.

Iako u ugodno uređenom interijeru trenutno ne možete uživati zbog aktualnih epidemioloških mjera, Rumore ima veliku terasu s prekrasnim pogledom na Rabac i dio Kvarnerskog zaljeva, koja zaokružuje cjelokupno gastronomsko iskustvo.

Ako uskoro planirate put u Istru, svakako svratite do Labina i do pizzerije Rumore – nećete požaliti. U nastavku donosimo još nekoliko fotografija, a vi sve novosti možete pratiti na njihovom Instagramu.

Foto: Pizzeria Rumore

Učitati još
Zatvori