Pizze i kokteli kao odlična ideja za vikend dejt u Zagrebu

Talijanski bistro A posto obogatio je zagrebačku gastro scenu prije nekoliko mjeseci, kada smo ga i prvi puta posjetili. U kratkom roku postao je nezaobilazno mjesto ljubitelja talijanskih specijaliteta, ali i ljubitelja lijepih interijera. Ovaj bistro u strogom centru grada ujedinjuje talijansku hranu s bogatom listom koktela, aperitiva i vrhunskih vina, i to po vrlo pristupačnim cijenama. Uz klasičnu ponudu glavnih jela i slastica, A posto nudi i veliki izbor jela za doručak i brunch. 

Pizza, talijanski klasik, specijalitet je ovog simpatičnog bistroa. Pizza se peče pred vama u krušnoj peći na čak 480 stupnjeva, a zbog posebne tehnike izrade tijesta i načina pečenja gotova je za samo jednu minutu! Prepoznatljiva je je po jako tankom tijestu koje tijekom pečenja postaje jako hrskavo i poprima zlatnu boju. Promjer nije veći od 35 centimetara, ima povišen rub debljine 1-2 centimetra i nadjevenu sredinu ne višu od 4 milimetra. Cijela pizza mora biti mekana i mora se lako presavijati na četiri dijela. Obogaćena najkvalitetnijim sastojcima postaje prava gurmanska poslastica. 

Pizze i kokteli odlično idu uz druženje

A da bi iskustvo bilo baš savršeno, probajte jednu od pizza upariti s koktelom.

Sparivanje hrane s alkoholom ima dugu tradiciju. Uobičajeno je sparivanje vina i jela, ali ovaj put odlučili smo kombinirati pizze i maštovite koktele s potpisom vrhunskog koktel majstora. Zbog više pomiješanih sastojaka u koktelima, pravi je izazov spariti ih s odgovarajućim jelima, ali pronašli smo kombinacije koje će ugoditi baš svakom nepcu.

Kokteli koje smo za vas odabrali oživit će vaše nepce i raspoloženje, a u kombinaciji s odabranim pizzama odlično iskustvo je zagarantirano.

Koktel GREEK TEA + pizza A POSTO

Koktel delikatnog izgleda i kompleksnog okusa sparen miljenicom menija odlična je kombinacija za baš svaki dan. Pizza koja ime dijeli sa samim bistroom obogaćena je umakom od rajčice, mozzarellom fior di latte, straccatellom, svježim kozicama i pancetom. 

Koktel BEERMONT + pizza RUSTICA

Kombinacija pizze s pršutom, dimljenom mozzarellom, rukolom, cherry rajčicom i Grana Padanom izvrsno se sljubila s BEERMONTOM – koktelom na bazi od piva.

Koktel MONDAYS + pizza GIARDINO

Giardino pizza je lagan i idealan obrok za toplije dane budući da se nadjev sastoji samo od sezonskog povrća i mozzarelle fior di latte. Naša preporuka je koktel MONDAYS koji je pravi dokaz da čak i ponedjeljak možete dočekati s veseljem! 

Biatro se nalazi u Ulici kneza Mislava 1 u Zagrebu, pronađite ga i na Facebooku ili Instagramu.

Tutto a posto?

Foto: Marija Laća

0