Dosadila vam je klasična pizza? Isprobajte ovu jednostavnu i brzu alternativu
Dosadila vam je klasična pizza? Isprobajte ovu jednostavnu i brzu alternativu

Dosadila vam je klasična pizza? Isprobajte
ovu jednostavnu i brzu alternativu

It’s pizza time! Ovoga puta donosimo vam nešto posve drugačije. Riječ je o receptu za pizzu koja se priprema pomoću kora za pitu. Tako je ovo hibridno gastro rješenje dobilo i svoj neslužbeni, radni naziv pizza-pita. Vjerujemo da se Talijanima ovaj recept ne bi svidio, ali ‘when in Rome do as the Romans do’, a kada nisi, onda pusti mašti na volju – jer, pizza-pita je sve što ste trebali, a još niste probali.

pizza pitapizza pita

Kore za pitu vs. tijesto

Ne možemo izostaviti činjenicu da je upotreba kora za pitu, i u receptima u kojima primarno kore za pitu nisu jedan od sastojaka, postala apsolutni hit. Namirnica koja je nekada najčešće bila rezervirana za pitu s jabukama, mesom ili sirom, krumpirom i sličnim varijacijama na temu, sada je našla svoju primjenu i u drugim receptima, a ne samo tradicionalnim. U nastavku donosimo recept.

Sastojci:

  • 1 pakiranje kora za pitu
  • 150 g pelata od rajčice
  • 3-4 kriške dimljenog sira
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • sezam

Priprema:

Uzmite najprije sve listove kore. Zatim ih spojite tako što ćete ih premazati maslinovim uljem prije nego što ih sastavite. Zatim nadjenite pelatima i dodajte štapiće dimljenog sira. Zamotajte u rolice, stavite u lim za pečenje, premažite maslinovim uljem, pospite sezamom i dodajte bosiljak, po želji. Ako više preferirate pizze s mesom, uvijek možete dodati šunku, pršut i slično. Potom stavite da se peče 12-15 minuta na 200°C. I pizza-pita je gotova! Uživajte!

*Tekst je preuzet s Journal.rs.

Foto: Instagram (@cosatipreparopercena)

Učitati još
Zatvori