Pizza od jaja i avokada za kraljevski doručak

Pizza od jaja i avokada za
kraljevski doručak

Početak radnog tjedna zahtjeva i mnogo energije. Hrana nam uvijek pomaže ne samo da prikupimo potrebnu snagu i očuvamo zdravlje već i da se bolje osjećamo. Tek smo se opustili tijekom vikenda, uživali u sitnim zadovoljstvima, ukusnoj commfort hrani i slasticama. No, ne postoji niti jedan valjan razlog da i tijekom tjedna ne nastavimo udovoljavati sebi.

S obzirom da je ponedjeljak na lošem glasu kao najdepresivniji dan u tjednu, a siječanj najdepresivniji mjesec u godini, nije loša ideja preokrenuti u vlastitu korist ove ružne predrasude i baš si na ovaj dan pokloniti kraljevski doručak. U isto vrijeme zdrav i ukusan.

Ukoliko obožavate jaja za doručak, a avokado je nezaobilazna namirnica koju sve češće miješate u omiljena jela, onda si dozvolite pravi gurmanski užitak i pripremite zdravu i ukusnu pizzu upravo s navedenim namirnicama.

U nastavku donosimo recept za pizzu uz kojoj će ponedjeljak biti puno ljepši.

Recept za pizzu s jajima i avokadom

Tijesto

  • 300 g brašna
  • 2,2 dl vode
  • 10 g germe
  • 1 žličica soli

Premaz

  • 1 avokado
  • 1 jaje
  • krupna morska sol
  • origano

U 1 dl vode rastopite germu i dodajte malo šećera. Nakon toga je ubacite u brašno i dobro promiješajte. Tijesto ostavite barem jedan sat na toplom. Avokado operite. Prepolovite ga, izvadite košticu, oljuštite i vilicom usitnite.

Protvan premažite uljem. Tijesto  koje će se nakon 1h sigurno udvostručiti premijesite i od njega rukama napravite  okrugao oblik i potom rasporedite po protvanu. Premažite ga pireom od avokada. Preko avokada iscijedite malo limunovog soka. Posolite.

Jedno jaje  “razbijte” na sredinu pizze. Pecite na 200 C oko 20-tak minuta.

Origano pospite po još vrućoj pizzi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori