Tonkina kužina: Pizza krafne koje se tope u ustima
Tonkina kužina: Pizza krafne koje se tope u ustima

Tonkina kužina: Pizza krafne
koje se tope u ustima

Uskoro je vrijeme poklada ili je već krenulo – ni sama ne znam…

Kako su zapravo nastale ove pizza krafne? Imala sam veliku želju napraviti slane krafne, ali da je tijesto mekano i da se topi u ustima. Vjerujte mi, jednom kad zagrizete, nećete moći stati jesti.

Pizza krafne
Pizza krafne

Jako mekane pizza krafne

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 80 g maslaca
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 10 g soli
  • Ccc 150 šunke na kockice ili izribane
  • Ccc 200 g sira
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje i origano po ukusu
Pizza krafne

Postupak:

  • Brašno prosijte.
  • Instant kvasac ne morate prethodno aktivirati, ali ako želite, odvojite malu količinu mlakog mlijeka, dodajte malo šećera, soli i brašna i pričekajte da se kvasac aktivira.
  • U posudu stavite brašno i sol, napravite udubinu.
  • Dodajte aktivirani kvasac ili samo istresite sadržaj iz vrećice.
  • Dodajte mlako mlijko, otopljen maslac i jaja.
  • Miješajte smjesu dok ne dobijete glatko i homogeno tijesto. Ako je potrebno, dodajte malo brašna.
  • Stavite tijesto u zdjelu i prekrijte ga plastičnom folijom. Pustite da se smjesa diže oko 1 sat ili dok se ne udvostruči.
  • Razvaljajte tijesto valjkom na debljinu 1 cm. Izrežite rezačem za tijesto ili šalicom krugove promjera oko 8cm (ili veličinu koju želite). Zatim izrežite rupu u sredinu. Za rezanje unutarnje rupe koristila sam čep od boce.
  • Stavite krafne na pleh, premažite ih s malo maslinovog ulja i stavite na toplo mjesto. Pustite ih da se dižu još 30 min.
  • Krafne premažite pelatom od rajčice ili pizza ketchupom, posipajte sirom, šunkom i origanom.
  • Pecite na 200 stupnjeva oko 13-15 minuta bez otvaranja pećnice.
Pizza krafne
Pizza krafne
Pizza krafne

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov
Učitati još
Zatvori