Ova slastičarka od tijesta i voća stvara najljepše pite koje smo vidjeli

Ova slastičarka od tijesta i voća stvara
najljepše pite koje smo vidjeli

Da od hrane mogu nastati prava umjetnička djela, uvjerili smo se mnogo puta, a u tu kategoriju spadaju i pite njemačke slastičarke, autorice i fotografkinje Karin Pfeiff Boschek. Ona je, naime, izradu pita dovela do savršenstva da na prvi pogled ne možete vjerovati da su one uistinu jestive.

Umjetnička djela od tijesta

Karin od tijesta i voća stvara prava mala umjetnička djela koja su zahvaljujući svom očaravajućem izgledu postala pravi hit na internetu. Savršeni redovi poslaganog voća, različite kombinacije boja i zanimljivi uzorci od tijesta karakteristike su njenih pita koje nećete moći prestati gledati. Inspiraciju najčešće pronalazi u prirodi i geometrijskim oblicima, a za izradu i ukrašavanje svake pite potrebno joj je između 2 do 8 sati.

Karin je samouka slastičarka koju je slastičarstvo zanimalo još od malih nogu, kada je od bake učila kako ispeći tradicionalne njemačke štrudle i pite od jabuka. Iako se profesionalno bavila dizajnom, u mladosti je odlučila intenzivnije učiti o slastičarstvu, a kako su godine prolazile, njeno se umijeće sve više razvijalo.

O njenim su pitama pisali mnogi svjetski mediji, a ona je svoju ljubav prema pečenju pita pretočila i u knjigu nazvanu Elegant Pie. U njoj je otkrila sve svoje tajne pa ako vas zanima kako uspijeva napraviti pite koje, ne samo što genijalno izgledaju, nego su i iznimno sočne i ukusne, morat ćete u svoju kolekciju kuharica dodati i ovu.

Učitati još
Zatvori