Odbrojavamo do jubilarnog 10. Pink Day festivala posvećenog rosé vinima
Odbrojavamo do jubilarnog 10. Pink Day festivala posvećenog rosé vinima

Odbrojavamo do jubilarnog 10. Pink Day
festivala posvećenog rosé vinima

10. Pink Day Zagreb – festival posvećen rosé vinima (zajedno sa svojim ‘festivalom u festivalu’ posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju Green in Pink) ove godine slavi značajan jubilej, svoje deseto izdanje! Kao i lani, održava se u Laubi: Kući za ljude i umjetnost, u subotu 22. travnja 2023.

Pink Day festival slavi 10. rođendan

Pink Day slavi fina i lagana ružičasta vina: mirna i pjenušce; ekstra djevičanska maslinova ulja i roza koktele ususret proljeću svojevrsna je posveta ženskoj energiji i ljepoti života. Uz brojne izlagače rosé vina i ekstra djevičanskih maslinovih ulja, tu su i izlagači s ružičastim ginovima, tonicima, likerima… kao i Masterclass i zanimljive radionice.

Pink Day partneri će i na ovom izdanju Festivala svoje izlagačke stolove lijepo ukrasiti i urediti jer tako ulaze u konkurenciju za najljepše i najkreativnije uređene stolove koji već tradicionalno osvajaju vrijedne nagrade. Ove godine je to 12 najboljih čaša za rosé na svijetu Restaurant Extreme Rosé Riedel; vrhunski parfemi kuće Elie Saab koje daruje Martimex, zatim Smeg pink toster koji daruje Gemma te nagrada koju dodjeljuje Ikea.

Što nas sve čeka na ovogodišnjem Pink Day Festivalu?

Uz kušanja, Pink Day nudi zanimljive radionice edukativnog sadržaja. Na press konferenciji 5. travnja, nakon službenog dijela, a u suradnji s Udrugom Bregovita Hrvatska, održat će se radionica rosé vina te vinarske regije pod vodstvom uglednog sommeliera Marija Meštrovića.

U utorak 18. travnja, u Michelinom ovjenčanom zagrebačkom restoranu Noel, održat će se Masterclass rosé vina Chateau d’Esclans Pinks That made History powered by Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Henessy brand ambasador. Kušanje će biti iz vrhunskih Riedel čaša.

20. travnja će se, povodom jubileja, u legendarnom zagrebačkom restoranu Skenderica 1912 održati svečana ružičasta večera.

Na Pink Day festivalu 22. travnja u Laubi održat će se još nekoliko radionica: Ružičasti američki zapad s vinima američke Zapadne obale koja nisu na hrvatskom tržištu pod vodstvom Mirene Bagur, Croatian Premium Wine iz Bostona; radionica ekstra djevičanskih maslinovih ulja Šampionska ulja Istre i Dalmacije powered by JGL pod vodstvom dr.sc. Mirelle Žanetić, kao i okrugli stol posvećen ružičastim vinima hrvatskog istoka – Ružičasti vinski istok: 10 godina kasnije powered by HGK – u čast procesu napretka ružičastih vina ovoga kraja.

Izvrsna ružičasta vina i fine delicije

Romerquelle, kao službena voda festivala će se pobrinuti za vodu, a Ikea za lounge u kojem će posjetitelji odahnuti. Ove godine posjetitelji će imati priliku uživati i u finim delicijama Noel Bread & Deli, a u zasebnom food corneru će posjetitelje i izlagače čekati fini zalogaji Cateringa Kvatrić, kao i keksići Miscotti – isprečenim specijalno za ovu priliku.

PINK DAY je ponosan da među svoje partnere ubraja: Premium Visa Card, HTZ, HGK, JGL, MIVA Galerija vina, Skenderica 1912, Ikea, Romerquelle, Bregovita Hrvatska, Riedel, Martimex, hotel Esplanade Zagreb, Smeg…

U Laubi će se povodom Pink Daya ponovno okupiti veliki broj posjetitelja odjevenih u ružičasto željnih druženja, proslave proljeća, optimizma, visoke estetike, odličnih ulja, ali ponajprije izvrsnih ružičastih vina Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije, Francuske, Austrije… Vrijedi doći zbog edukativnih sadržaja, razmjene iskustava izlagača, veselog i optimističnog ozračja, laganih proljetnih vina i zabave!

Iza Pink Daya stoji osnivačica Sanja Muzaferija koja posljednje dvije godine uz pomoć Zrinke Jelić-Belinić i agencije Z-Eventi & Promocija, već čitavo desetljeće promovira žensku energiju i sinergiju, kao i ružičasta vina.

PINK DAY  možete pratiti na webu, kao i na društvenim mrežama Facebook i Instagram

Foto: Unsplash, PR

Učitati još
Zatvori