U Londonu otvoren bar koji nudi različite vrste sireva, začina i vina na pokretnoj traci

London je postao bogatiji za još jedno gastro odredište koje će oduševiti sve ljubitelje sira i vina. Naime, u West Endu otvoren je Pick & Cheese, kao dio već postojeće Seven Dials Marketa u Covent Gardenu, a poseban je po tome što ima traku dugačku 40 metara na kojoj se serviraju gotovo neograničene količine sira. Pick & Cheese opisuje se kao prvi takav restoran sa sirom u svijetu, a može se birati između 25 vrsta sireva iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva.

Svaka vrsta sira sparena je s individualnim začinima i vinima malih proizvođača, što stvarno daje točku na “i” pravom malom raju za sve ljubitelje sira. U ponudi ima uistinu zanimljivih sirova pa su tu vrste s komadićima čokolade i zobi, s kiselim ananasom, s kandiranim čili papričicama, čajem od Earl Greya, s namazom od slanine… Definitivno nije riječ o okusima na koje možemo naići svaki dan, a svi sirevi su britanskog podrijetla.

Pick & Cheese
@thechessebarldn

Iza restorana Pick & Cheese stoji cijenjeni londonski restoran Cheese Bar, a princip rada je takav da su svi tanjuri ručno rađeni i obojeni različitim bojama, ovisno o cijeni sira. Kad je gost gotov s jelom, konobar samo provjeri koji je sir gost jeo po boji tanjura i na temelju toga ispostavi račun. Iz Cheese Bara kažu kako su ovim projektom željeli pokazati da barovi sa sirom i vinom ne moraju biti monotoni i “nepristupačni”, već u njima mogu svi uživati.

Foto: Instagram (@cheesebarldn)

0