Journal.hr
Piccolo panini bar

Vrući tiramisu latte, ledeni tiramisu latte ili Crema Caffè? Ovaj bar ima sve što fanovi kave mogu poželjeti

Tiramisu posljednjih godina viđamo po svuda, ali ne samo kao desert u ponudi restorana i slastičarnica, već kao glavnu inspiraciju za brojna nova jela i napitke. Rijetko koga njegova prepoznatljiva kombinacija kave, kakaa i kremaste teksture ostavlja ravnodušnim. U tiramisu trendu ističe se Piccolo Panini Bar iz Melbournea, koji je tiramisu pretočio u nekoliko pažljivo osmišljenih napitaka i time oduševio svoje goste.

Piccolo Panini Bar prepoznat je kao mjesto koje uspješno spaja duh talijanske tradicije s modernim pristupom pripremi napitaka i deserata. Uz sendviče na kojima je kod njih glavni fokus, aktualna ponuda inspirirana tiramisuom trenutačno privlači veliku pozornost, osobito na društvenim mrežama. U središtu pažnje našla su se tri proizvoda: hot tiramisu latte, iced tiramisu latte i crema caffè.

Raj za ljubitelje tiramisua

Iako u ponudi imaju i klasičan tiramisu, pa čak i krafne punjene kremom od tiramisua, tri su proizvodaa posebno zaludila goste.

Iced tiramisu latte nudi osvježenje u ljetnim danima, no istovremeno zadržava sve karakteristike autentičnog tiramisua. Espresso se miješa s mlijekom i tiramisu kremom, uz dodatak leda, a završni sloj kreme pruža teksturalni kontrast.

Crema caffè pak evocira nostalgične okuse Italije. Radi se o gustom kremastom napitku-desertu koji se konzumira pomoću žličice, a baziran je na espresso kavi. U Piccolo Panini Baru ga predstavljaju kao doživljaj koji vraća u djetinjstvo ili na talijanske ljetne ulice, gdje je crema caffè čest izbor u kafićima. Idealan je za ljetne dane, donosi spoje kave i sladoleda, a k tome izgleda neodoljivo!

Hot tiramisu latte je topli napitak koji kombinira bogatstvo espresso kave s kremastim elementima koji podsjećaju na poznati talijanski desert. Piće je dekorirano slojem kakaa što dodatno pojačava dojam deserta u šalici. Topla verzija posebno je popularna među gostima koji žele nešto slatko nakon obroka, kao i naravno, u hladnijem periodu godine.

Foto: Instagram (@piccolo.paninibar)