Sada možete naručiti neodoljive macaronse Petre Jelenić

Sada možete naručiti neodoljive
macaronse Petre Jelenić

Ovih dana nas je oduševila vijest o novom projektu poznate pastry chefice Petre Jelenić. Naime, Petra je pokrenula webshop Petra i Mak u kojem trenutno možete pronaći njene čuvene macaronse i naručiti ih za doma.

Petra i Mak

Vijest o novom projektu Petra je obznanila na Instagramu. Nakon što je objasnila svoju povezanost s makom za koji kaže da joj ‘nije samo jako ukusna namirnica, već i svojevrsni vremeplov u razne faze života’, Petra je napisala kako je došla na ideju pokretanja webshopa.

“Posao su mi kolači. A kolači mi nisu samo posao. Stvarno istinski uživam u njima. Stvaranju. Mirisima i okusima. Osjećaju pod prstima. Meditativno mi je to. Kad imam vremena i gušta izgubiti se u tom stvaranju. Iskreno volim i poštujem to zanimanje. No treba od toga i živjeti. Slastičarnicu neću tako skoro otvarati iz sto razloga i to ne primarno financijskih. No želim proizvoditi i ne želim u tome biti sama. Imam pomoć kojoj se ne bojim okrenuti leđa. Pa polako krećemo. Usprkos koroni. Usprkos negativi. Korona nas je sve šutnula nogom i svima izbila zrak iz pluća. No, kako kažu – noga u guzicu je korak naprijed. Pa da vidimo ima li istine u tome. Tražili ste macaronse? S njima počinjemo”, napisala je.

Čuveni macaronsi na vašem pragu

Na stranici Petra i Mak trenutno je moguće pronaći 7 vrsta macaronsa koji se prodaju po komadu. U ponudi su macaronsi od čokolade, vanilije, crnog ribiza, lješnjaka, maline, limuna, maka i meda te pistacija, a cijene se kreću od 12 do 15 kn po komadu. Petra ove male šarene eksplozije okusa pravi od izvornih namirnica, bez umjetnih boja, aroma i aditiva, na sebi svojstven način.

Njene neodoljive macaronse možete naručiti u pakiranjima od 6, 12 i 20 komada. Dostava je ograničena na Zagreb i okolicu, a najmanje pakiranje (od 6 macaronsa) ne dostavljaju, već ih je moguće osobno preuzeti uz prethodnu najavu na adresi Samoborska cesta 134.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori