Uz sjajne craft pekarnice La Feta i Kruv, u Splitu je otvorena još jedna kojoj se veselimo
Uz sjajne craft pekarnice La Feta i Kruv, u Splitu je otvorena još jedna kojoj se veselimo

Uz sjajne craft pekarnice La Feta i Kruv, u Splitu je otvorena još jedna kojoj se veselimo

U Hrvatskoj postoji prepoznatljiva strast prema pekarskim proizvodima, a u zadnjih nekoliko godina svjedočimo otvaranju sve većeg broja artisan pekarnica. One odražavaju duboke korijene tradicije i težnje prema autentičnosti u prehrambenim izborima. U tom kontekstu, artisan pekarnice poput La Feta i Kruv u Splitu, koje se ističu po svojoj predanosti tradicionalnim metodama proizvodnje s kiselim tijestom, pravi su dragulji gastronomske scene. La Feta je relativno nova u gradu pod Marjanom dok je Kruv već etablirana splitska craft pekarnica. Nedavno je otvorena još jedna craft pekarnica imena Butter’s. Evo zašto ih volimo i zašto im se veselimo…

La Feta

Vlasnik La Fete je Željko Đuričić, po struci kuhar, koji je eksperimentirao s kruhom, a dobar glas o kvaliteti proizvoda se širio što je rezultiralo formalnim početkom poslovanja prije pola godine. Svaki komad kruha koji izlazi iz njegove pećnice nosi njegovu osobnu pažnju i stručnost. U ponudi trenutno možete pronaći dvije vrste kruha od kiselog tijesta, focacciu i ciabattu. Željko otkriva da planira proširiti svoju ponudu s nekoliko novih proizvoda od kiselog tijesta, ali i s raznim slatkim delicijama. Iako je tek započela s radom, predviđamo La Feti velik uspjeh zbog izvrsnog sourdough kruha. Pekarnica je otvorena od utorka do subote u periodu od 10 do 15 sati, nudeći svježe pečene proizvode svima koji traže autentičan okus i kvalitetu na adresi Alojzija Stepinca 8.

Kruv

Splitska pekara Kruv je postala sinonim za vrhunsku kvalitetu kruha od kiselog tijesta, što je nedavno postalo izuzetno popularno. Goran i Lana Poljak, osnivači ove pekarnice, posvećeni su umjetnosti pečenja kruha od kiselog tijesta. Kiselo tijesto nije samo tehnika, već pravo umijeće pekara u kontroliranju fermentacije kako bi postigli savršen okus, teksturu i konzistenciju proizvoda. Ovaj zahtjevan proces zahtijeva vještinu, strpljenje i pažljivo praćenje, ali rezultat su pekarski proizvodi vrhunske kvalitete s jedinstvenim karakterom i bogatim okusom.

U ponudi možete pronaći širok spektar proizvoda koji se baziraju na kvalitetnim sastojcima i pažljivoj pripremi. Osim njihovog savršeno pečenog kruha, možete kušati i razne delikatese poput cimet-kardamom rolica, cookie-a od bijele čokolade i matche čaja, kikiriki-tamne čokolade te klasičnih chocolate chip kolačića. Ukusni su i njihovi sendviči s pestom od pistacija, mliječnog namaza i mortadele. Svaki zalogaj njihovih proizvoda nosi pečat vrhunske kvalitete, a svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi se osiguralo nezaboravno iskustvo okusa. Pekarnica Kruv nalazi se na adresi Mejaši I 33.

Butter’s

U ulici Matice hrvatske 12 u Splitu nedavno je otvoren Butter’s, mala craft pekarnica sa zanimljivom ponudom. Izrađuju proizvode od kiselog tijesta, a u ponudi su im i slane i slatke delicije – savoury kroasan kao i onaj s bademima, dansko pecivo, chocolate chip cookie, sendviči s focacciom, chocolate fudge, lemon tart… Sve izgleda jako slasno i jedva je čekamo posjetiti!

Foto: Instagram (@_lafeta_ i @_kruv_) i @thereissix

Učitati još
Zatvori