Pečenje i ukrašavanje božićnih kolača još nam nikada nije bilo ovako zabavno 
Pečenje i ukrašavanje božićnih kolača još nam nikada nije bilo ovako zabavno 

Pečenje i ukrašavanje božićnih kolača još nam nikada nije bilo ovako zabavno 

Cijeli adventski period i predbožićno vrijeme ispunjeno je mnogim malim veseljima; ukrašavanje domova, preslušavanje božićnih pjesama, kupovanje poklona i pečenje kolača neka su od svima nama omiljenih. Iako se čini kako božićna priča svake godine kreće sve ranije, mnogi u toj posebnoj atmosferi i veselju oko najljepšeg dijela godine žele uživati što duže. Kako se obaveze ne bi nakupljale i ostavile za sam Badnjak, mi smo jedni od onih koji s pripremama kreću na vrijeme!

Topla kuhinja koja miriše na cimet, klinčiće, vaniliju i šećer i kuhinjski stolovi puni kalupa za kekse, brašna i ukrasa neke su od uspomena koje svake godine u ovo doba ponovno ožive. Pečenje božićnih kolača vole i mali i veliki, a ove godine moglo bi biti zabavnije nego ikad prije.

Pečenje i ukrašavanje božićnih kolača

Ukusne sastojke za sve božićne kekse i kolače, kao i najdivnije ukrase i dekoracije ove smo godine pronašli u Lidlu.

U svim Lidlovim trgovinama možete pronaći najbolji asortiman za božićne kolače!

Lidl donosi sve za najbolje božićne kolačiće

U svim Lidl trgovinama, ovaj je tjedan rezerviran za najfinije božićne kolače! Možete pronaći sve potrebno za slasne kekse, kolače, oblatne, pa čak i razne torte.

U aktualnom katalogu možete pronaći cijelu liniju posvećenu božićnim kolačima i ukrasima.

Zahvaljujući brojnim proizvodima u Lidlovoj novoj ponudi; od brašna, čokolada i orašastih plodova, pa sve do pekmeza, kompota i pudinga, kolači će biti ukusniji nego ikada! No, tu su i brojni neodoljivi ukrasi, glazure te šećerne i čokoladne dekoracije koje će ovogodišnje kolače podići na još viši nivo.

Mi smo u toploj kućnoj atmosferi odlučili napraviti generalnu probu za Božić i provjeriti svoje slastičarske vještine – ispekli smo razne torte, kolače i kekse! Uz vruću čokoladu, kakao, čaj ili kuhano vino, naši keksi i kolači odgovaraju svim uzrastima i ukusima. Zabavu su slatkom učinili Gingerbread man keksi, klasični božićni keksi, Linzer šnite, torta od čokolade i višanja, torta od vanilije s pekmezom od šljiva, Marshmallows sljezovi kolačići, kandirano voće i brojni najslađi ukrasi.

U ponudi su, osim svih sastojaka potrebnih za izradu kolača i torta, i gotove mješavine za brzu pripremu kolača i keksa, te već pečeni sočni biskviti za torte. Tako je vrijeme pripreme ipak bilo malo kraće, pa nam je više vremena ostalo za zabavu oko ukrašavanja! Topljenje bijelih, mliječnih i tamnih čokolada za kuhanje, priprema glazura te odabir između dvadesetak vrsta ukrasa nije bio nimalo lak zadatak – ali zaista smo uživali! Od jestivih ukrasa i dekoracija oduševile su nas preslatke šećerne dekoracije s božićnim i zimskim motivima, čokoladne dekoracije u obliku slova i brojeva te nježan badem u listićima i krokant od badema.

Ova je aktivnost idealna za druženja s najbližima, bilo s obitelji ili prijateljima – a kasnije svi zajedno uživate u vrućim slasticama!

Koje smo sve kekse, kolače i torte pekli i ukrašavali?

Božićni keksi, torte i kolači (Gingerbread man, Christmas cookies, Linzer šnite, oblatne, Cookies)

Božićne torte na tri kata (torta od čokolade, višanja i badema, oblatne i torta od vanilije i maka s pekmezom od šljiva)

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori