Journal.hr

Peanut Butter Brownies: Spoj čokolade i kremastog maslaca od kikirikija je sve što danas trebamo

Ako postoji desert koji nikada ne izlazi iz mode, to su brownie kocke, sočne, bogate i pune čokolade. No kada im dodamo kikiriki maslac, dobijemo pravu čaroliju okusa: spoj guste, gorkaste čokolade i kremoznosti najfinijeg maslaca od kikirikija. Peanut butter brownies su jednostavni za pripremu, a taj mekan, fudgy kolač s prepoznatljivim slojem kikiriki maslaca topi se u ustima.

Idealni su za popodnevnu kavu, druženje s prijateljima ili kao desert koji će oduševiti i najveće čokoljupce. Donosimo recept.

Peanut butter brownies: Recept

Sastojci za brownie smjesu:

  • 150 g tamne čokolade
  • 120 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 80 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

Za sloj od kikiriki maslaca:

  • 100 g kikiriki maslaca (glatkog ili crunchy, po želji)
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žlica rastopljenog maslaca

Priprema

  • Pećnicu zagrijte na 180 °C, a manji četvrtasti kalup obloži papirom za pečenje.
  • Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac, pa ostavite da se malo ohladi.
  • Umutite jaja, šećer i vaniliju dok smjesa ne postane svjetlija i pjenasta.
  • Dodajte otopljenu čokoladu, a zatim lagano umiješajte brašno i sol.
  • U drugoj posudi pomiješajte kikiriki maslac, šećer u prahu i rastopljeni maslac dok ne dobijete glatku kremu.
  • U pripremljeni kalup izlijte polovicu brownie smjese, zatim žlicom rasporedite sloj kikiriki maslaca i prekrijte ostatkom čokoladne smjese.
  • Vilicom lagano “prošarajte” površinu kako bi se stvorio mramorni uzorak.
  • Pecite 25–30 minuta, dok rubovi ne budu čvrsti, a sredina još malo mekana.
  • Pustite da se potpuno ohladi prije rezanja na kocke.

Foto: Instagram, Pexels