Svi dolaze na pinsu u ovaj šarmantan istarski restorančić

Svi dolaze na pinsu u ovaj šarmantan
istarski restorančić

Na društvenim mrežama naišli smo na ovaj ljupki restorančić u istarskom gradiću Pazinu, koji nas je privukao na prvi pogled.

Osim ugodnog i ležernog interijera, restoran Pazin Zapad ima još nekoliko posebnosti, a jedna od njih svakako je pinsa – preteča onog što nam je danas poznato kao pizza, no između tradicionalne pinse i pizze svakako postoji razlika, i to u podlozi, odnosno samom tijestu. Naime, tijesto za pinsu inače se radi od pšeničnog, sojinog i zobenog brašna, puno vode i jako malo soli, pa je ono naposljetku lakše, prozračnije i hrskavo.

Pazin Zapad svoju pinsu izrađuje i nadopunjava na niz kreativnih i jako ukusnih načina, a za nju nam otkrivaju:

“Usudili bismo se reći da je pinsa bolja od pizze, a istovremeno je i puno zdravija. Tijesto se priprema od mješavine pšenice, soje i riže, ima manje masti i ugljikohidrata od pizze, laganiju teksturu i ne pada teško na želudac. Umjesto pizze kod nas probajte pinsu!”

Samo neke od dopadljivih kombinacija okusa ovih pinsi su pesto od bosiljka, artičoke i sušene rajčice te mortadela i pistachio, a sve ih možete istražiti uživo u ovom restoranu, coffee & wine baru, koji je inače odlična lokacija i za gablece, after-work jela i pića te večernja druženja.

Novosti iz restorana Pazin Zapad pratite na Facebook stranici brenda, Instagramu i na web stranici.

Foto: Restoran Zapad

Učitati još
Zatvori