Vraća se street food događaj u Novigradu koji vrijedi posjetiti
Vraća se street food događaj u Novigradu koji vrijedi posjetiti

Vraća se street food događaj u
Novigradu koji vrijedi posjetiti

Šarmantna luka Mandrač i obližnji Park novigradskih ribara nadolazećeg vikenda ugostit će brojne ljubitelje vrhunske kulinarske ponude, koji će u jelima s nogu uživati kao u hvaljenim restoranima. Park Food Fest je jedinstvena eno-gastronomska manifestacija sjeverozapadne Istre koja će se održati 29. i 30. listopada. 

Dva dana gastronomskih delicija

Od podneva pa sve do večernjih sati posjetitelji će moći odabrati više od 15 specijaliteta s kojima će doživjeti nove, drugačije i jedinstvene gastronomske okuse u ribarskom gradiću Novigrad, a nepca će moći osvježiti impresivnim izborom vina i craft piva lokalnih proizvođača.

Na dva dana Novigrad će postati omiljeni restoran u prirodi s pogledom na more, gdje će se moći ručati, večerati ili radoznalo uživati u gurmanskom zalogaju s partnerom i prijateljima. Park Food Fest spojit će popularni street food sa showcookingom chefova restorana sjeverozapadne Istre. Tijekom dvodnevnog festivala veliku pažnju zasigurno će privući trenutci stvaranja jela uživo koji će za vrijeme showcookinga posjetiteljima pokazati kako se pripremaju istarski specijaliteti. Sva njihova zamamna jela savršeno će se sljubljivati s vinima hvaljenih lokalnih vinarija, ali i craft pivima istarskih proizvođača.

Park Food Fest je san svakog ljubitelja hrane i dobre kapljice

Može se uživati u zanimljivim okusima bez očekivanog restoranskog bontona. Moći će se odlučiti za kupnju jednog ili više jela ponuđača, a velik izbor vina točit će se na čaše koje će na kraju manifestacije gostima ostati kao suvenir. U opuštenoj atmosferi te uz zagarantiranu zabavu, satima će se na tanjurima izmjenjivati što moderna, što tradicionalna jela istarske kuhinje na bazi ribe, morskih plodova i mesa, kao i jela s gljivama.

Park Food Fest

Naime, koncept street food gastronomije izlazi iz okvira uvriježenih kulinarskih pravila i principa, a što su zadovoljni posjetitelji već iskusili 2019. godine, kada se novigradski Park Food Fest prvi put održao i nadmašio očekivanja organizatora.

Park food festival

Očekujemo da će i ovogodišnji Park Food Fest biti veliki hit, posebno jer ovakvih eno-gastronomskih manifestacija nije bilo dvije godine. To je manifestacija koja u Novigrad dovodi suvremene gastronomske trendove, ali kombinirano s najboljim od tradicionalne istarske kuhinje, gdje do izražaja dolaze namirnice našeg podneblja. Svi posjetitelji imat će priliku uživati u impresivnim jelima“, istaknula je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada.

Jedinstven street food događaj dio je bogate jesenske ponude sjeverozapadne Istre gdje gosti  dolaze ciljano zbog gastronomskih uživanja.

Park food festival

Foto: TZ Novigrad 

Učitati još
Zatvori