Mjesto na Visu s neodoljivim sladoledom koji morate probati

Da je otok Vis ovog ljeta place to be, vjerojatno ste primijetili na društvenim mrežama. Fotografije njegovih prekrasnih lokacija preplavile su naše feedove, a ako ste na godišnji odmor odlučili otići tek u rujnu, ovdje smo pisali što sve o tom magičnom otoku trebate znati. Vis je prepun divnih plaža koje redovito pronađu svoje mjesto na listama najljepših na svijetu i odličnih restorana, konoba i barova u kojima ćete uživati u raznim delicijama.

Najbolji sladoled na Visu

Jedna od lokacija koju nikako ne smijete zaobići kad se nađete na Visu je i sladoledarnica ‘Pa ti odoli…’ u kojoj možete kušati sladoled premium kvalitete. Otvorili su je prošle godine Mia i Ivan Tomić koji su htjeli upotpuniti ponudu u gradu Visu i dati mu sladoled koji će gosti zapamtiti, prisjetiti se i poželjeti ga čak i kada budu u svojim domovima, izvan sezone. Fokus nisu htjeli raspršiti na druge proizvode pa su odlučili svu svoju energiju usmjeriti samo u jedan – sladoled. U samo godinu dana to su prepoznali njihovi brojni sugrađani koji ovu neodoljivu sladoledarnicu doživljavaju kao mjesto s odličnim sladoledom.

U vitrinama ćete pronaći klasičnije okuse poput vanilije burbon, čokolade ili jagode, egzotične kombinacije kao što su lemon pie premium, mango-vanilla premium i šafran-pistacio premium, a u ponudi uvijek imaju i nekoliko sorbeta – malina, borovnica, šumsko voće, limun, jagoda ili mango. Okusi se mijenjaju na dnevnoj bazi pa ponuda nikad nije ista i uvijek postoji element iznenađenja.

24 neodoljiva okusa

“Ove smo godine obogatili ponudu s topljenom ‘Callebaut’ čokoladom koju koristimo kao preljev i za dekoriranje samih banjica sladoleda, što držimo izuzetno bitnim dijelom ponude. Za dogodine već planiramo nova iznenađenja koja će, naravno, biti dodatak našem sladoledu. Naravno, najtraženije okuse poput pistacio premiuma, rockera ili onih klasičnijih se trudimo imati uvijek u ponudi. U vitrinama je uvijek 24 okusa, a u ponudi se izmjenjuje 23 premiuma, 38 klasičnih i 6 sorbeta”, pojasnio nam je Ivan.

“Sladoled ne proizvodimo sami jer ovakvu kvalitetu u maloj manufakturi ne možemo postići, a da ostanemo konkurentni. Za to je zaslužna obitelj Premeru iz Makarske sa svojom tvrtkom Premis. Njih smo odabrali jer smo bili sigurni da u kvaliteti neće biti kompromisa, da se za proizvodnju biraju najbolji sastojci, da im je inovativnost imperativ te da ću pomoću njih svake godine moći ponuditi neke nove okuse. Trenutno u sladoledarnici rade 4 djevojke, sve 4 iz grada Visa. To je jedan mladi, dinamični i nasmijani tim na kojeg sam posebno ponosan”, dodaje Ivan.

Zanimalo nas je i tko je zaslužan za dizajn interijera te kako su došli na ideju za ime. “Što se dizajna interijera i loga tiče, imao sam sreću da je moj prijatelj Viktor Milanović, inače vrstan dizajner, odradio odličan posao. Htjeli smo jednostavan i razigran, a opet upečatljiv dizajn. U tome se uspjelo, a samo ime sladoledarnice kao točku na ‘i’ dala je moja teta Jasminka Dominić. Ime je dala uz komentar – ‘Pa kako bi se drugačije moglo zvati nego – Pa ti odoli!'”, zaključio je Ivan. Možete li mu vi odoljeti, provjerite jednom kad vas put odvede na otok.

Foto: Pa ti odoli

1