Journal.hr

Imamo recept za prefine otvorene lazanje sa šparogama koje je jednostavno pripremiti

Kada su u pitanju lazanje, svatko ima svoj tajni začin i način pripreme. Ipak, glavni sastojci ovog talijanskog jela uglavnom ostaju isti i nepromijenjeni. Međutim, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @bisse_ oni su sasvim drugačiji.

U pripremi se koristi tijesto za lazanje, no mljeveno meso i prepoznatljivi umak zamijenili su šparoge, maslac i pinjoli! Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše namirnica. Ovo idealno jelo koje možete pripremiti za ručak ili večeru, a koje će sigurno oduševiti i sve vaše ukućane ili goste.

Sastojci:

  • tijesto za lazanje
  • korica jednog limuna
  • vrećica pinjola
  • parmezan
  • 2 pakiranja burrata sira
  • 50 g smeđeg maslaca
  • vezica šparoga
  • sol, papar

Priprema

  • Skuhajte tijesto za lazanje u kipućoj vodi – za to će vam biti potrebno 3-4 minuta. Za to vrijeme u drugoj očistite i operite šparoge, narežite ih na manje komade, a zatim ih skuhajte al dente.
  • Pinjole kratko pržite na tavi sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećem loncu otopite maslac.
  • Na tijesto stavite burratu, maslac, šparoge, izribajte koricu limuna te dodajte parmezan, sol i papar po ukusu, te na kraju dodajte pinjole. Nakon toga, na vrh stavite još jedno tijesto za lazanje i ponovite postupak sa svim sastojcima!

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram