Zrinjevac je dobio novi veganski brunch bar

Zrinjevac je dobio novi veganski brunch bar

Veganska prehrana više nije na marginama, a odavno su srušene predrasude kako glavni sastojak veganskih jela čini nekoliko listova zelene salate. Dapače, veganski recepti mogu biti izrazito ukusni, zdravi, šaroliki i kreativni – a sve to koristeći alternative namirnicama životinjskog podrijetla. Upravo zato, svoja vrata je nedavno otvorio 3Hugs Vegan Brunch Bar, čime je zagrebačka gastro scena postala bogatija za još jedno cool i moderno mjesto.

3Hugs Vegan Brunch Bar

Začetnik ideje je vlasnik Filip Žaja, koji je i sam vegan. Vidjevši sve benefite veganske prehrane, otvaranje restorana s veganskom ponudom bio je logičan korak. Novi bar definitivno će biti popularna destinacija za sve ljubitelje veganske prehrane, a dobrodošli su svi koje žele isprobati nešto novo, ukusno, zdravo i svježe. Kada tome pridodamo atraktivnu lokaciju u centru Zagreba i terasu s koje se pruža pogled na Zrinjevac, jasno je da ovog proljeća svi putevi vode u 3Hugs Vegan Brunch Bar.

Ponuda jela

Bacimo li pogled na jelovnik, kojeg potpisuje chef Tomislav Primorac, primijetit ćete da pršti od maštovitosti i kombinacija sastojaka. Ponuda je podijeljena u tri kategorije: food, drinks, juices & combos, a bazira se na svježim i ukusnim namirnicama veganskog podrijetla. Široka lepeza veganskih jela satkana je od omleta, tortilja, tosteva, bowls-a i deserata.

Pažnju posebice privlače omleti bez jaja. Umjesto njih koristi se brašno od slanutka, čiji se okus toliko podudara s jajima da ćete jedva primjetiti da ih uopće nema. Jedan od favorita je omlet Secret Sausage, čija je glavna zvijezda veganska kobasica, a društvo joj prave gljive i luk. Podjednako ukusne su i preostale dvije opcije, omlet Veggie Love te omlet Cherry Hug. 

Zazubice stvaraju i slasne tortilje koje također dolaze u tri varijante. Beyond tortilja fenomenalna je kombinacija veganskog mljevenog „mesa“, avokada, paprike, salata i luka. Nećete pogriješiti ako odaberete i neku od druge dvije tortilje, Gaucamole Dream ili Panko Mushroom. Odličan izbor za doručak ili lagani ručak su i tostevi. Avocado Classic, Humus Mushroom ili Famous Veggie Pesto – s pomno odabranim sastojcima na hrskavom kruhu, pravi su gurmanski doživljaj. Kako okusom, tako i estetskim dojmom, znatiželju bude bowls-i. 

Tofu Panko Bowl čine riža kao baza, avokado, salata, kukuruz i hrskavi tofu, a sve je povezano sočnim tonkatsu umakom. Chickpea bowl također koristi rižu, a za vatromet okusa zaduženi su prženi slanutak, gljive, luk, salata, jabuka i majoneza od gljiva. Malo drugačiju priču donosi Dark Vege Buddha Bowl, koju čine soba rezanci, hrskavi tofu u umaku od crvenog graha i češnjaka, sezam, avokado, edamame, pečena paprika, mladi luk i salata.

Malo slatkog za kraj nije na odmet. Uz Fruit Smoothie Bowl i Biscuit Hugs, morate isprobati i American Pancake, veganske palačinke s kokosovim mlijekom i jogurtom te voćem uz javorov sirup.

Ponuda pića

Uz ukusna jela savršeno se slaže osvježavajuće piće, a 3Hugs nudi tri napitka napravljena od svježeg voća. To su sokovi od naranče, limuna i đumbira te naranče, limuna i đumbira. 3Hugs je odlična postaja čak i ako samo želite popiti kavu. Uživat ćete u vrhunskoj kavi Costa, a volite li dodati par kapi mlijeka, možete birati između bademovog, zobenog i sojinog. Osim kave, u ponudi su i macha, macha latte te chai i chai late. U razigranom i vedrom ambijentu punom cvijeća osmišljene su igraonica za djecu, posebna prostorija za privatni ili poslovni ručak, te ugodan kutak idealan za ručak tijekom pauze od posla. Mnogi će svoje mjesto, dolaskom toplijih dana, potražiti na osunčanoj terasi s pogledom na Zrinjevac.

Novu vegansku oazu možete pronaći na adresi Amruševa 1, a sva jela poslužuju se od 9 do 18 sati.

Foto: Ines Grahovac i Dino Ninković

Učitati još
Zatvori