Interijer i odlična ponuda jela glavni su aduti novog zagrebačkog bistroa Mime’s

Interijer i odlična ponuda jela glavni su aduti novog zagrebačkog bistroa Mime’s

Odličnih gastro premijera ovog proljeća u Zagrebu ne nedostaje! Na listu novootvorenih mjesta upisao se i Mime’s, bistro u Petrinjskoj 44, i tako potvrdio potencijal ove zagrebačke ulice da postane gastro destinacija koja se ne zaobilazi.

Bistro Mime’s

Možda ste zimus posjetili Mime’s kućicu na Fuliranju, o kojoj se zaista puno pričalo, i probali neku od tada sezonski prigodnih delicija. Na istom tragu domaće kuhinje i jednostavnih jela kakva bi pripremali kod kuće, ali s restoranskim twistom, oblikovan je i menu novog bistroa. Sa željom da se afirmiraju kao “šnicl bar” u ponudu su stavili mesne odreske, no jednostavna i nepretenciozna priča upotpunjena je i drugim jelima – doručkom, zasitnim salatama, vege ponudom, ribljim jelima, ukusnim sendvičima, a zatim i svježim voćnim sokovima te vinskom kartom.

Za osmišljavanje menija zaslužni su voditelj restorana Ante Ždero te kuhari Alen Đukić i Tomislav Ćurda, koji sa svojim kulinarskim rimom svakodnevno svježe sastojke nabavljaju na Dolcu, a deserte je osmislila Antina sestra Marita. Namirnice zauzvrat inspiriraju moguća jela koja će se dodavati na jelovnik kako se sezone budu mijenjale. Klasični način pripreme, samo uz dodatak restoranskih tehnika, podiže domaća jela na novu razinu te ih čini odličnim izborom za lagani ručak ili večeru u danima koji slijede.

Dnevno će se na meniju izmjenjivati jedna juha, varivo i glavno jelo, zaokruženi s desertom, čašom vina ili koktelom. Od jela koja smo probali teško se odlučiti što je najfinije, sendvič Mime’s sa špic rebrima i prženim lukom, srdele sa salatom od krumpira, toplo-hladna vege salata te kolač od datulja definitivno konkuriraju kao apsolutni favoriti.

Interijer koji ćete zapamtiti

No osim jelovnika, ono što će sigurno zapečatiti vaše iskustvo u ovom bistrou, jest interijer. Pažljivo uređen prema idejama vlasnika Ivane i Joška Kovača te asistentice Katarine, donosi svaki detalj na svojem mjestu. Statement zidovi ono su što omeđuje manji prostor s visokim stropom – otkrivene opeke na jednom zidu, štukature i plava boja na drugom te imitacije freske na stropu pridaju ugođaju u kombinaciji s plavim baršunastim stolcima i crnim foteljama. Prostor vizualno proširuje ogledalo koje se nalazi iznad šanka, jedino što se još čeka je terasa s visokim stolovima i četrdesetak sjedećih mjesta, koja će obilježiti rad u toplim danima.

Mime’s je odlično mjesto za ručak, poslovni sastanak ili naprosto afterwork druženje uz fina jela i čašu vina. Svoje je ime dobio prema nadimku djeda vlasnika te je zapravo cijeli koncept hommage njemu. To mu daje taj neposredni i domaći štih kakav tražimo kod restorana, a istovremeno uz vrhunski uređen interijer i ponudu jela i pića.

U nastavku zavirite virtualno u interijer te djelomičnu ponudu jela, a onda obavezno isprobajte nešto od navedenog u Petrinjskoj 44.

Kajgana na preprženom kruhu

Rižoto s bundevom i čipsom od parmezana

Sendvič Mime’s

Srdela na salati od krumpira

Naravni odrezak s rimskim njokima

Vege salata s okruglicama od povrća

Pohani odrezak s prženim krumpirima

Kolač od datulja s umakom od karamele i šumskim voćem

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori