Održan je 3. Wine & Design

Održan je 3. Wine & Design

U zanimljivom multifunkcionalnom prostoru Avant Gardena u zagrebačkoj Hondlovoj ulici 2, u srijedu je održano 3. izdanje malog, ali zanimljivog projekta WINE & DESIGN iza kojeg stoji novinarka i urednica, spisateljica i osnivačica PINK DAY festivala, Sanja Muzaferija. U WINE & DESIGN-u sudjeluju uvijek novi suradnici i sudionici a uključuje grafički i produkt dizajn, arhitekturu, modu, nakit. Održava se povremeno a uvijek je, naravno, u sve uključeno fino vino.

DESIGN

Ovog puta su se u WINE & DESIGN–u – pred mnoštvom gostiju, članicama udruge WOW i drugim ženskim društvima te medijima spojili arhitektura, nakit i vino – uz predstavljanje novog dizajnerskog branda – V&VI art lab autorice Violete Beljić Kušić.

WINE & DESIGN je tako javnosti prvi put ekskluzivno predstavio V&VI art lab i na licu mjesta provjerio postoje li limiti u korištenju materijala za nakit.

Arhitektica po zvanju, umjetnica po vokaciji i WOW simaptizerka – Violeta Beljić Kušić smatra da je u modi nerijetko prisutna uniformiranost i bezizražajnosti te da su nužni pomaci u osobnost, individualizam te avangardu – da moderno ne bi bilo – pomodno. Svoj stav i konccepciju dokazuje svojim atraktivnim i posebnim nakitom. U smionim kombinacijama, uz mnogo dorade, turpijanja i četkanja -stvorene su kreativne i inovativne forme V&VI art laba, koje i najjednostavniji odjevni predmet čine atraktivnim i posebnim.

WINE

Vinski gosti, tj. domaćini su ovoga puta BELJE (rosé sa specijalnom za ovu priliku dizajniranom etiketom) i BOŠKINAC (Rosé).

Beljski roséje raskošno polusuho vino koje miriše nacvijeće i voće: jagode, maline, nar i ruže, što ga čini različitim od većine drugih ružičastih vina na hrvatskom tržištu. Njegov polusuhi karakter pruža mu zaokruženost koja odlično funkcionira uz različite gastronomske žanrove. Vino koje slaže čak i uz pizzu, jer njegova lagana slatka crta odlično komunicira s kiselinom rajčice. Slaže se i uz burgere, jer njegov voćni karakter ide uz različite BBQ umake. Može se poslužiti uz umjereno zaslađene voćne kolače kao što su savijača od jabuka ili trešanja. Izvrstan je i sam – na plaži ili bazenu, u prirodi ili terasi s pogledom na more.

Boutique vinarija Boškinac s Paga slavnoga Borisa Šuljića pridružila se ovom projektu sa svojim roseom 2018. koji nije stigao na vrijeme za popularni PINK DAY, pa mu je ovo svojevrsna zagrebačka promocija. Riječ je o roseu od 100% merlota, pedantno vinificiranom s izričitom namjerom da se stvori vino koje može trajati čak nekoliko godina, za razliku od drugih ružičastih jednogodišnjaka. To je vino nježne boje i svježih voćnih armoma, niskih alkohola, jasne strukture. Nije ljepuškasto, nego vino koje može popratitit i ozbiljnija jela poput mesnog carpaccia, rakova, buzare, jastoga…

Foto: Rene Karaman

Učitati još
Zatvori