Nutella limited edition teglice s prirodnim ljepotama Italije

Nutella limited edition teglice s
prirodnim ljepotama Italije

Nutella je nastala davne 1946. kada se Pietro Ferrero, slastičar iz talijanske regije Pijemont, dosjetio napraviti slatki namaz od lješnjaka, šećera i male količine sirovog kakaa. Smjesu je oblikovao u štrucu koja se može rezati i posluživati na kruhu i nazvao ju Giandujot. 18 godina kasnije, Pietrov sin Michele je poboljšao izvorni recept i proizveo novi namaz od lješnjaka i kakaa te mu dao ime Nutella. Uskoro je Nutella je dobila i svoju prepoznatljivu teglicu u kojoj se danas nalazi omiljeni namaz na svijetu.

Posebno izdanje omiljenog namaza

Ove jeseni Nutella je predstavila limited edition izdanje posvećeno ljepotama zemlje iz koje je potekla – Italije. U suradnji s Talijanskom nacionalnom turističkom agencijom nastalo je specijalno izdanje namaza nazvano ‘Ti Amo Italia’ koje promovira ljepote susjedne nam zemlje.

Kreirano je čak 30 staklenki koje kupce vode do nekih od najljepših lokacija u susjednoj nam zemlji. Na taj način mogu virtualno putovati po Italiji dok su istovremeno udobno smješteni u svom domu. Burano, Gran Sasso, Matera, Lago di Fusine, Lago di Como, Cinque Terre, Alberobello samo su neke od lokacija koje su prikazane na Nutellinim staklenkama.

Skeniranjem QR koda na svakoj teglici kupci mogu testirati svoje znanje vezano za lokaciju, doznati više o njenoj povijest i kulturi te uživati i u video receptima povezanim s kulinarskom tradicijom pokrajine u kojoj se nalaze.

Za kraj ostaje jedna tužna vijest, a to je da ovo specijalno izdanje Nutelle nije moguće kupiti kod nas jer je ograničeno samo na teritorij Italije.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori