Novosti na proljetnom meniju zagrebačkog 50 Burger & Champagne bara

Novosti na proljetnom meniju zagrebačkog 50
Burger & Champagne bara

Classic burger i Triple Orange Gin Tonic

Classic burger i Triple Orange Gin Tonic

Za sve posjetitelje koji žele probati nešto novo, spravljeno s puno pažnje i posvećenosti, od svježih, lokalnih namirnica, 50 burger&champagne bar je prava adresa. Zbog premium kvalitete namirnica, te iznimno opuštene i ugodne atmosfere 50 je pravi primjer “fine casual” restorana. U njemu možete pronaći burgere Harvest, Seoul i Hvar, s vrlo atraktivnim kombinacijama sastojaka i domaćim umacima. No to nije sve, pravim će se sladokuscima svidjeti i iznimno ukusni pileći i svinjski rameni, pileća krilca s aromatičnim umakom od plavog sira i štapićima od celera te nekoliko vrsta proljetnih salata. Koje god jelo odabrali očekuje vas prava eksplozija okusa! Posebnost ovog restorana je što većinu jela mogu spraviti na veganski, vegetarijanski ili gluten free način (označeno kraj svakog jela na jelovniku) što je novost u našem gradu.

Tonkatsu svinjski ramen

Tonkatsu svinjski ramen

Eksplozija novih veganskih, vegetarijanskih i gluten free okusa

Adena Lavin, Amerikanka, odvažila se, u suradnji s vrsnim mladim kuharom Nikolom Markovićem, prije godinu dana u centru grada otvoriti originalno mjesto s inovativnim jelima, Zadovoljna je raznolikošću koju su unijeli u zagrebačku ponudu te inzistira na kvalitetnoj ponudi za vegane i vegetarijance, kao i za osobe koje ne podnose gluten.

Sparivanje jela i pića

Chef Nikola Marković pripremio je proljetni jelovnik, već postojećim klasicima dodao potpuno nova jela te u suradnji s Adenom po prvi put u Zagrebu gostima ponudio jelovnik koji spaja hranu i pića. Za sve one koji često oklijevaju što popiti uz ukusan obrok, osmišljeni su  posebni “50 cocktail pairings”. Na njima su navedena jela u kombinaciji s najboljim od egzotičnih koktela pa gosti više ne trebaju  razmišljati što naručiti uz npr, Harvest (vegetarijanski burger). Uz njega je savršena kombinacija koktel Avocado Batida – neobičan jer se pije iz posebne “instalacije”. Ljubitelji japanskih jela koji odaberu Tonkatsu upotpunit će doživljaj odabirom koktela Sake Champagne Mohito, dok je uz pileća krilca idealan okus Mediteranske Sangrije.

Chicken kimchi ramen

Chicken kimchi ramen

Uz već spomenuta jela veliku pažnju privlače i Salata od kvinoje i cikle te Yasai salata. Dok prva skriva okruglice od kvinoje i tikvica vrlo interesantnog okusa, ljubitelji škampa odabrat će Yasai salatu u kombinaciji s avokadom, wakame algama, enoki gljivama i tofuom.

“Nastojimo stalno uvoditi nove okuse, sve umake samostalno pripremamo, a preostale namirnice nabavljamo od malih OPG-ova. Sretna sam što smo se svrstali na “fine casual” kartu zagrebačkih gurmanskih zanimljivih mjesta i vjerujem da ćemo skoro biti spremni i s novim ljetnim delicijama budući da ljeto već stiže velikim koracima.” rekla je Adena Lavin, vlasnica 50 Burger&Champagne Bara.

Burger Hvar i Orange batida

Burger Hvar i Orange batida

Osim inspirativnih jela ekipa 50-ja osmislila je i osvježavajuće deserte – Crème brûlée od maline, Cheescake Style Crème brûlée, kao i domaće kekse obogaćene mirisom lavande, a uz njih, po riječima  Isabelle Špigić, voditeljice restorana, svakako vrijedi probati  Ysabel Regina Espresso Martini koktelastu kavu.

Restoran s prekrasnom terasom u Vlaškoj 17 radi svakog dana osim ponedjeljka od 11 do 23 sata, a sve novosti možete pratiti na www.50burgerandchampagne.com i na FB/50 A Burger & Champagne Bar

Beef salad

Beef salad

Complex pomfrit s  5 vrsta sira i slaninom

Complex pomfrit s 5 vrsta sira i slaninom

Quinoa beats salad

Quinoa beats salad

Miso tofu ramen

Miso tofu ramen

Keksi lavanda i limun

Keksi lavanda i limun

Caipirinha de uva

Caipirinha de uva

Foto: Dobri Vođa

Učitati još
Zatvori