Zagreb je dobio novi burger bar

Zagreb je dobio novi burger bar

Gdje u Zagrebu pojesti jako dobar, klasičan burger? U potrazi za savršenom smjesom, pecivom i okusima pronašli smo jedan jako cool, nedavno otvoreni burger bar. Naime, Halper’s se smjestio pri dnu Mesničke ulice i u kratkom vremenu osvojio sve strastvene ‘foodieje’. Bračni par Josipa i Tomislav Rakačić nakon dugogodišnjeg rada u ugostiteljstvu, odvažili su se na prvi korak i otvorili mjesto na kojem će pravi gurmani uživati u svakom zalogaju i odličnoj atmosferi.

Za originalni prostor uređen u retro chic stilu zaslužne su marljive, kreativne ruke vlasnika. Dok nestrpljivo čekate svoj burger, obratite pozornost na divne detalje u interijeru, jer Halper’s zaista ima dobru priču.

Halper’s Burger & Bar: menu po mjeri gurmana

Sastavljanje jelovnika jedna je od najzahtjevnijih stvari kada krećete u otvaranje vlastitog ugostiteljskog objekta. Na čelu s kuharom Renatom Đošićem, Josipa i Tomislav su uz pomoć obitelji i prijatelja osmislili gurmanski menu. Glavna misao vodilja bila je jednostavnost, dakle klasici s malim twistom u kojima će uživati baš svi. Hrskave, domaće krumpiriće poslužuju s umacima koje po vlastitoj formuli svaki dan sami ‘miksaju’.

Isprobali smo dva favorita

Gurmanger

Zacheesani i gurmanger istaknuli su se kao favoriti među burgerima, isprobali smo ih i nismo požalili. Kao što mu i ime kaže, prvi će se svidjeti ljubiteljima sira, dok je drugi za one malo ‘zahtjevnije’ dobio pancetu i još jednu vrstu sira. Što se same smjese tiče, možete birati pljeskavicu s čistom junetinom ili miješano meso.

Zacheesani

Halper’s u ponudi ima Ze-ge-vege burger s pljeskavicom od soje, a onaj orijentalni začinjen je začinima za sve one željne egzotičnih okusa. U centru pažnje, osim burgera, zasigurno su stražnja vrata starog Renaulta 4 koja su smještena na zid i čine okvir televizijskog ekrana. Za više informacija pratite ih na Facebook stranici ili posjetite na adresi Mesnička 6.

 

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori